*Nettavisen* Sport.

Fornøyd med gratis ski

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Skiskytterkometen Solveig Rogstad får ikke lønn fra skifabrikanten.

14.01.08 13:34

RUHPOLDING (Nettavisen): Søndag gikk Solveig Rogstad (25) inn til sin første verdenscupseier under jaktstarten i Ruhpolding. Og Skrautvål-jenta var ikke den eneste som jublet etter triumfen:

Også skifabrikanten Madshus hadde all grunn til å trekke på smilebåndet. Norges nye skiskytteryndling bruker både ski, sko og staver fra Biri. Og reklamen er gratis, for Rogstad har ingen fast godtgjørelse fra utstyrsleverandøren.

Tenkte ikke penger
Selv sitter ikke Solveig igjen med så mange penger etter verdenscupseieren sammenlignet med hva stjernene Kati Wilhelm og Ole Einar Bjørndalen ville gjort . De såkalte A-løperne i Madshus har nemlig grunnlønn, og flere har også forhandlet frem en egen avtale for seier, pallplass og for VM- og OL-medaljer.

Da Solveig signerte ny ettårskontrakt med Madshus i vår, var hun ikke engang på landslaget – og var derfor, naturlig nok, langtfra en plass i den såkalte A-gruppen. Dermed blir også avtalene deretter.

- Jeg tenkte ikke på sånt den gang, jeg var mest fornøyd med at jeg fikk best mulig utstyr, sier Rogstad til Nettavisen.

Søndag måtte 25-åringen ta til takke med premiepengene på rundt 80.000 kroner (10.000 euro), og seiersbonusen fra skifabrikanten, som er en del av avtalen mellom forbundet og utstyrleverandører i skipoolen. Etter hva Nettavisen har grunn til å tro, gir en verdenscupseier langt mindre i bonus enn hva man får i premiepenger.

- Ikke bortskjemt
- Jeg har ikke akkurat vært bortskjemt med å tjene penger på idretten, sier hun smilende.

Norges nye skiskytterhåp har ingen tunge, private sponsorer - men hun har hatt god støtte fra flere lokale aktører de siste årene. Nå kan det bli større fisk i garnet.

Administrerende direktør i Madshus, Lars Hanstad, var en blid mann søndag. Skifabrikanten har nærmest tapetsert pallen under sist ukes konkurranser i Ruhpolding.

Ingen forhandlinger nå
- Utrolig morsomt at en løper fra vårt distrikt går frem og vinner. Det er klart vi ønsker å ha med Solveig videre. Vi kommer helt sikkert til å finne en løsning på dette når tiden er inne, sier Hanstad til Nettavisen.

- Vil det være aktuelt å reforhandle avtalen før VM?

- Jeg tror ikke det er det rette tidspunktet å begynne forhandlinger på nå, legger han til.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag