Fornøyd med Leopards første treningssamling

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Maxime Monfort etter lagets første samling - uten sykkel.

18.12.10 17:18

Maxime Monfort er positivt overrasket etter Schleck-lagets første samling i de sveitsiske alper.

Etter én uke i Crans Montana har Team Luxembourg-rytterne (eller Team Leopard ifølge Jacob Fuglsang) funnet tonen.

- Atmosfæren er virkelig god.

Syklet ikke
- Jeg har det inntrykket av at alle kjente hverandre. Det var ingen uoverensstemmelser som vi kanskje kunne fryktet at det ville bli, sier Monfort til La Dernière Heure ifølge cyclingnews.com.

Laget brukte samlingen til å bli kjent. Ja, de syklet faktisk ikke én eneste meter.

- Det var ingen tradisjonell treningssamling da vi ikke syklet i det hele tatt, bekrefter Monfort.

Etter to år i HTC-Columbia signerte altså Monfort til Kim Andersen og Team Schleck. Mye var som tidligere, men det var også noe nytt da man møttes til årets første samling.

I god form
- Den første delen av samlingen var administrativ med møter og rittprogrammer, noe som også var tilfelle hos HTC-Columbia. Men den andre delen var dedikert til lagbygging, for å øke lagfølelsen, forteller Monfort og legger til; - Vi sto på alpinski, gikk langrenn, utflukt i fjellet med overnatting, men vi gikk også litt på skøyter.

Hvilke ritt Monfort sykler neste sesong er foreløpig ukjent, men belgieren kan nok forvente seg mange korte etapperitt i tillegg til én Grand Tour hvor han får utnyttet tempostyrken. Det er derfor naturlig å tro at Monfort vil være en av de rytterne som følger Schleck-brødrene tettest i løpet av hele sesongen.

Flykter til Frankrike
- Hele samlingen var hard fysisk, spesielt høydetreningen. Jeg merket det da jeg returnerte på sykkelen mandag og tirsdag - formen var ikke borte.

Med snø i hele Nord-Europa velger Monfort franske French Côte d'Azur som tilfluktssted i sesongoppkjøringen. Én sesong hvor 27-åringen kan forvente seg harde arbeidsoppgaver for et hardtsatsende Team Schleck.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.