RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Fornøyde nordmenn i Kroatia

Sist oppdatert:
Det ble ingen toppresultater, men Øster Hus og Joker Merida er likevel fornøyde.

Nordmennene viste seg fint frem på de to første etappene i Istrian Spring Trophy, men fikk det tyngre på lørdagens etappe.

Den 157 kilometer lange etappen ble preget av et relativt ufarlig brudd, som ble tatt igjen med 15 kilometer igjen til mål. Dermed var alt duket for hard kamp opp de siste tre kilometerne.

Ingen av nordmennene klarte å kjempe helt i toppen opp den siste bakken. Uoffisielt ble Stian Remme den beste norske rundt 17. plass. Håvard Blikra kom inn mellom 20. og 25. plass. Etappen ble vunnet av østerrikeren Markus Eibegger.

Godt samarbeid
Selv om det ikke ble noen strålende resultater, var både Joker Merida og Øster Hus-Ridley greit fornøyde med dagens etappe.

- Inn i den siste bakke prøvde vi å få frem Sondre (Sørtveit) til en god posisjon. Det klarte vi, men det ble litt tungt for han opp bakken, sier Thor Inge Kostøl, sportsdirektør i Joker Merida, til procycling.no.

- Stian (Remme) kjørte bra og ble vår beste på 17. eller 18. plass. Laget fungerte godt sammen i dag, både nye og gamle ryttere arbeidet bra sammen. Vi er godt fornøyde vi.

Øster Hus-Ridley hadde ikke de største forventningene da de kom til rittet, men etter to meget gode etapper var forhåpningene skrudd litt opp før lørdagens etappe. Likevel var det ikke en skuffet Morten Hegreberg procycling.no snakket med etter etappen.

Hadde ikke beina
- Vi var ikke helt oppi der, men hadde Blikra mellom 20 og 25 samt Bystrøm og Galta litt bak det igjen. Det var nesten en spurt inn i den siste bakken, og dermed brukte vi de andre på å plassere Bystrøm og Blikra høyt oppe. De to gikk inn i bakken blant de ti første, men de hadde ikke beina i bakken.

- Forventningene var skrudd litt opp før etappen, og vi hadde håpet at Blikra kunne kjempe i toppen, men vi er fortsatt fornøyde. Guttene trenger litt flere ritt. Vi jobber godt som lag, og det er meget positivt.

Istrian Spring Trophy avsluttes med en 169 kilometer lang etappe på søndag. Da skal det først sykles seks mil før rytterne går inn i en runde de skal sykle fire ganger. Avslutningen går i slak nedoverbakke, like ved der prologen ble kjørt.

Finner de på noe?
- Det er en annen type etappe i morgen. Det er en typisk spurtavslutning, og vi har ikke akkurat en sprinter på laget. Men vi får se hva vi kan få til, kanskje kan Christer Jensen finne på noe, forteller Kostøl.

Øster Hus har flere ryttere som kan gjøre det bra på den avsluttende etappen i Kroatia.

- Det blir muligens spurt, og da får vi se hvem som har dagen. Det kan også hende at det går inn et brudd, så vi skal prøve å få med en i bruddet. Det er også meldt regn, og i og med at vi kjører langs kysten kan det bli vind. Da blir det tøft, avslutter Hegreberg.

Også TVK og Ringeriks-Kraft deltar i rittet.

Resultater, 3. etappe:
1. Markus Eibegger (Team Gourmetfein-Wels)
2. Volodymyr Bileka (Konya Torku Seker Sport) +4
3. Kristijan Durasek (Adria Mobil) samme tid
4. Danny Van Poppel (Rabobank Continental Team) s.t
5. Marc Goos (Rabobank Continental Team) +11
6. Matija Kvasina (-) s.t
7. Jiri Hudecek (PSK Whirlpool-Author) s.t
8. Alberto Di Lorenzo (Meridiana Kamen Team) s.t
9. Sergey Pomoshnikov (Itera-Katjusja) s.t
10. Luka Mezgec (Sava) s.t
(..)
19. Stian Remme (Joker Merida) +31

Sammenlagt:
1. Markus Eibegger (Team Gourmetfein-Wels)
2. Marko Kump (Adria Mobil) +7
3. Danny Van Poppel (Rabobank Continental Team) +8
4. Kristijan Durasek (Adria Mobil) +11
5. Volodymyr Bileka (Konya Torku Seker Sport) +15
6. Marc Goos (Rabobank Continental Team) +20
7. Jiri Hudecek (PSK Whirlpool-Author) s.t
8. Matija Kvasina (-) +24
9. Sergey Pomoshnikov (Itera-Katjusja) +28
10. Daan Olivier (Rabobank Continental Team) s.t
(..)
18. Håvard Blikra (Øster Hus-Ridley) +59

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere