*Nettavisen* Sport.

Forrædersk rough

Tross åpne jorder i alle himmelretninger, er det fullt mulig å slå seg bort i Larvik. Den forræderske roughen kan gi alle mareritt om høysommer i lang tid.

08.08.05 14:04

«Stay out of the rough», lød rådet fra den hyggelig engelskmannen i golfbutikken. Godt sagt. Synd vi ikke alltid hørte på rådet...

La oss være urettferdig og ta det negative først: Larvik Golfklubb ligger for kjedelig til for at banen får hjertet til å banke. Her er det, for å vri på DumDumBoys; å vandre hekk og jordelangs. Det er få hull som fremstår som tradisjonelle signaturhull, de går litt i ett med hverandre.

Men deretter er det lite negativt å si; Larvik Golfklubb er uten tvil en krevende mesterskapsbane som tester spillernes evne til å vurdere vind, køllevalg, avstand over rough og å legge ballen inn mot pinnen på innspillene.

Hvis golfen er viktigere enn naturopplevelsene, har du kommet til rett sted. «En golfbane av internasjonalt format,» skryter klubben selv. Og det er ikke helt på jordet.

Manglet baneguide
Vårt testpanel var uheldig. Normalt er baneguide gratis i Larvik, men akkurat denne dagen var den informative brosjyren ikke å oppdrive. Og da ble det i mange tilfeller umulig for en førstegangsspiller å beregne slaglengder og banens kurver.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bevæpnet med guide og erfaring tror vi Larvik blir enklere, men fremdeles en stor utfordring for de fleste. Banen fortjener for øvrig trekk for dårlige nettsider. Baneguide burde være et minimum!

To av de fire første hullene er par tre, og de to andre er overkommelige. Normalt bør man altså ha en god start - og det trengs!

Vinden er utfordrende
Larvik stiller krav til presisjon, og når det er vind byr banen på samme utfordringer som britiske linksbaner. Både lengde og retning blir kraftig påvirket.

Dermed testes også spillernes evne til å være defensiv og slå lave slag eller bruke vinden til å forme slagene.

Etter vår smak er det for lite vann i spill og man kunne godt klippet roughen noe kortere for å gi den vanlige spiller en sjanse til å komme ut i live.

Men da ville ikke Larvik i samme grad vært krevende for de virkelig gode, så det er en smakssak.

Bra stand
Banen var selvsagt i god stand. Greenene velstelte, utspillområdene var bra og hadde informative tavler - mens fairwayen stort sett holdt god norsk standard.

Et minus dog til avstandsmerkingen. På en bane hvor nøyaktighet betyr så mye, kan man godt være mer generøs akkurat her.

Gode tilbud rundt banen
Klubbhus og restaurant er av høy klasse, og det er ikke noe å utsette på treningsområdene heller.

Det som mangler på Larvik er altså det mer spektakulære utenfor selve golfen.

Riktnok grenser banen opp til Fritzøhus, og med Mille-Marie og Stein Erik Hagen som nærmeste naboer, er det kanskje en ide å invitere til kronerulling for å demme opp mer vann og plante noen flere majestetiske trær i konkurransen om å bli landets beste bane?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag