Gå til sidens hovedinnhold

- Forren var ikke i nærheten

Det er ganske nøyaktig tre måneder siden Vegard Forren forlot seriemester Molde til fordel for Premier League-klubben Southampton.

Foreløpig har ikke det gått slik mange norske fotballfans hadde håpet - verken for Forren eller for klubben han forlot.

Molde ligger helt sist i Tippeligaen etter fire serierunder, og Forren har fremdeles til gode å spille et eneste minutt for Southamptons førstelag.

- Uheldig situasjon
Tidligere forsvarsklippe på det norske landslaget, Rune Bratseth, synes ikke situasjonen til 25-åringen fra Kyrksæterøra ser lovende ut.

- Situasjonen er uheldig. Jeg skjønner godt at han tok det valget han gjorde og gikk til Premier League - det skulle bare mangle, men det er veldig synd at han ikke får spilletid, sier Bratseth til Nettavisen.

Bratseth, som har spilt 60 kamper med det norske flagget på brystet, mener det fremkom tydelig at Forren er langt unna formen han viste i fjor da Norge tapte for Albania for drøyt tre uker siden.

- Jeg mener det var ganske klart at Albania-kampen bar preg av at han ikke er i kampform. Han var ikke i nærheten av der han var i høst.

- Må gripe sjansen
Den tidligere Bundesliga-profilen kan naturlig nok ikke si noe om hvilke planer han tror Southampton har for landslagsstopperen, men er klar på at Forren må prestere når han eventuelt får sjansen.

- Det handler om timing og litt flaks. Plutselig får han sjansen og da må han gripe muligheten når han får den.

Bratseth tror ikke plassen i landslagstroppen er truet i dag, men over tid er han ikke i tvil om at en spiller i Forrens alder trenger å spille kamper.

- Han kommer til å være der (i landslagsdiskusjonen, red.anm.). Det er opp til landslagsledelsen å vurdere om han er god nok, men i det lange løp er det ingen tvil om at landslaget trenger spillere som spiller uke inn og uke ut for klubblaget.

Solbakken: - Vær tålmodig
Vegard Forrens agent, Jim Solbakken, maner til tålmodighet. Han hevder at alt har gått etter planen så langt.

- På generelt grunnlag tror jeg at vi nordmenn må være litt mer tålmodig. Husk at Southampton hentet Vegard for en grunn. Klubben vet hva den gjør og har en plan for Vegard, sier Solbakken til Nettavisen.

- Jeg tror folk skal være forsiktig med å uttale seg om ting dem ikke har greie på. Vegard har dratt til Southampton for å lære i første omgang og alt har vært som avtalt, sier han.

Solbakken er imponert over profesjonaliteten i klubben og peker på at laget har gjort en meget god sesong etter opprykket fra Championship.

- Han kom rett fra ferie og til en Premier League-klubb, og vi kan ikke forvente at han skal gå rett inn på laget. De har gjort det veldig bra etter Vegard kom dit og har slått den ene kanonen etter den andre. Southampton er ekstremt profesjonell - noe av det mer imponerende jeg har vært borti.

- Må gå den lange veien
- At klubben har en plan, betyr det at Vegard Forren vil få sjansen sin neste sesong?

- Vi får se hvor bra han gjør det. Det er opp til han, og han må gjøre seg fortjent til det.

Solbakken mener mange nordmenn er veldig opphengt i landslaget og hva som er best for Norge på kort sikt når de uttaler seg om saker som denne.

- Nordmenn som uttaler seg om dette tenker veldig ofte på landslaget. Vi må tenke litt lenger noen ganger. Skal vi få en Premier League-spiller til, må vi gå den lange veien - tenke litt lenger.

Southampton ligger på ellevteplass i Premier League når det gjenstår fem serierunder.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken