Gå til sidens hovedinnhold

Forrens sjef truer med å slutte

Sjokkbølger i nordmannens klubb.

Manager i Southampton, Mauricio Pochettino, sier på en pressekonferanse torsdag at han kan komme til å forlate klubben.

Grunnen til at argentineren nå kommer med denne trusselen, er at mannen som hentet ham, styreleder Nicola Cortese, også kan være på vei ut av klubben.

- Cortese har i bunn og grunn vært Southampton de siste årene. Personlig ville jeg ikke fortstå et Southampton uten Cortese, sier Pochettino ifølge Sky Sports.

Cortese har vært sentral i å ta Premier League-klubben opp fra League One til toppdivisjonen de siste årene, men vurderer nå framtiden sin på St. Mary's.

Ifølge BBC vil 44-åringen ta en avgjørelse på dette i nær framtid.

Vil ha kontroll
Grunnen til at Cortese nå vurderer å trekke seg er at han ønsker garantier for hvordan klubbens eier, Liebherr-fondet, ønsker å drive Southampton videre.

Cortese kjøpte Southampton i 2009 på vegne av rikingen Markus Liebherr. Southampton slet da voldsomt økonomisk, men de nye eierne fikk klubben ut av administrasjon.

I 2010 døde imidlertid Liebherr plutselig. Den gang ble det sagt at planene som Cortese og hans partner hadde lagt for klubben likevel skulle gjennomføres til punkt og prikke.

Slik situasjonen er i dag har Cortese beslutningsrett i alle store avgjørelser for klubben, og det er denne retten han ønsker å beholde videre.

Om Liebherr-fondet ønsker å gå i en annen retning, kommer trolig Cortese til å forsvinne fra Southampton, og dermed ryker trolig Mauricio Pochettino også.

Hentet Forren
Det var den argentinske manageren som ville ha norske Vegard Forren til klubben i vinter. Forren ble hentet til Southampton fra Molde.

Nordmannen har ikke fått særlig spilletid i sin nye klubb enn så lenge, men Pochettino har gitt uttrykk for at stopperen skal få sjansen den kommende sesongen.

Men om manageren skulle finne på å ta sin hatt og forlate skuta, kan også framtiden til Forren være usikker.

Mauricio Pochettino erstattet Nigel Adkins som manager i Southampton tidligere denne sesongen. Pochettino har tidligere erfaring som manager i Espanyol.

41-åringen har også en lang spillerkarriere bak seg og var i klubber som Paris Saint-Germain, Bordeaux og Espanyol.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken