RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Forsberg bytter klubb

Sist oppdatert:
Peter Forsberg skal til countrymusikkens hovedstad for å vinne hockeyens mest prestisjefulle trofé.

Nashville Predators er vinneren i den kanskje største overgangen i NHL i 2006/07-sesongen. Laget sikret seg natt til fredag Peter Forsberg fra Philadelphia Flyers. Dermed vil det poengmessig beste laget i NHL være enda mer fryktet når sluttspillet og kampen om Stanley Cup starter.

I bytte for Forsberg fikk Flyers vingen Scottie Upshall, backen Ryan Parent, et førsterundevalg i 2007-draften og et tredjerundevalg i 2007-draften.

- Jeg er naturligvis glad for å komme til et bra lag og få sjansen til å vinne Stanley Cup, men samtidig har jeg aldri blitt tradet før. Det føles litt tungt å forlate laget og alle kompisene. Det er en situasjon jeg aldri har vært i før, sier Forsberg til Aftonbladet.

Det er en forholdsvis stiv pris Nashville betaler for en 33-åring som bare er under kontrakt ut inneværende sesong. Men Philadelphia har vært det dårligste laget i NHL denne sesongen, og er sjanseløs på sluttspillet. Ettersom de ikke klarte å få Forsberg til å skrive under på en ny kontrakt, hadde ikke Flyers noe annet valg enn å bytte bort Forsberg.

- Peter Forsberg er en av NHLs mest komplette spillere og den ultimate konkurransemannen. En regelmessig vinner som år etter år har preget Stanley Cup-sluttspillene, sier Predators-manager David Poile ifølge NHL.com.

- Dette gir også fansen vår klar beskjed om at Nashville Predators er innstilt på å kjempe på aller høyeste nivå, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere