RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøkte seg på Fabian

VÅRT BESTE KORT: Kurt Asle Arvesen avbildet side om side med Fabian Cancellara (Sveits) under VM i Salzburg 2006.
VÅRT BESTE KORT: Kurt Asle Arvesen avbildet side om side med Fabian Cancellara (Sveits) under VM i Salzburg 2006. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Men Kurt Asle Arvesen forsto kjapt hvor sveitseren ville.

Michael Rogers, Davide Appollonio, Xavier Zandio, Jeremy Hunt, Alex Dowsett og Rigoberto Uran.

Dette er de nye innslagene på Sky-rosteren foran 2011-sesongen.

Men her er mannen som glapp for det britiske stjernelaget:

- Vi var absolutt med i kampen om Fabian Cancellara. Sky ville strekke seg langt for å få tak i ham, innrømmer Kurt Asle Arvesen overfor procycling.no.

- Var ikke veldig interessert
Han fikk fire år sammen med den sveitsiske tempoverdensmesteren i Team CSC/Saxo Bank mellom fra 2006- og ut 2009-sesongen.

Derfor var det naturlig at Kurt Asle hadde et ord med i laget når 29-åringen ble ledig på markedet. Gazet van Antwerpen skrev nylig at Cancellara valgte bort Team Sky og BMC Racing, og i stedet valgte å skrive under for The Luxembourg Pro Cycling Project.

Trolig hadde den belgiske avisen helt rett i akkurat det:

- Jeg har selv snakket med Fabian om en mulig overgang hit. Jeg forsto tidlig på ham at han ikke var så veldig interessert selv.

- Hva ville han selv da?

- Jeg tror Fabian var mest interessert i å kjøre for laget fra Luxembourg. Alle hans beste kompiser sykler jo der foran neste sesong, erkjenner Arvesen.

Det legger heller ikke sveitseren skjul på i et intervju med avisen Diario Vaco.

- Jeg hadde noen store øyeblikk med Bjarne Riis og Team Saxo Bank. Det er en av grunnene til at jeg ønsker å forholde meg til de menneskene som fikk det til å skje, sier Cancellera og tenker blant annet på sportsdirektør Kim Andersen, Fränk og Andy Schleck, Jakob Fuglsang, Stuart O'Grady, Jens Voigt og Dominik Klemme.

Sikter mot topp 8
Arvesen har ikke dvelt altfor lenge ved at årets transferkupp ikke ble gjennomført av Team Sky foran 2011-sesongen.

Les også: - En drøm å avslutte med Tour de France

Den rutinerte nordmannen mener nykommerne vil gjøre laget biter enda bedre fra seg i sitt andre leveår langs landeveien.

- Vi bør være gode nok til å kjempe oss inn blant de åtte beste lagene i ProTouren, men da trenger vi selvsagt flere poeng. Jeg tror for eksempel Michael Rogers blir en spennende rytter for oss. Han har hatt en utrolig karriere, og han er en rytter som kan gå til topps i for eksempel Paris-Nice og andre mellomstore løp. Det vil gi oss viktige ProTour-poeng.

- En kommende stjerne
Team Sky har også sikret seg klatresterke Rigoberto Uran (Caisse d’Epargne), den spennende italieneren Davide Appollonio (Cervélo TestTeam) og supertalentet Alex Dowsett (Trek-Livestrong).

Les også: Superveteran følger Schleck-gutta

- Alex er en kommende stjerne. Dessuten er han en ung brite, og da ligger det jo i kortene at han er interessant for oss.

- Hvilke andre blant de nye er du mest spent på?

- Jeremy Hunt kommer til å gå rett inn i troppen for klassikerne. Han er en godt likt rytter, og han har en erfaring som er veldig verdifull for oss. Rigoberto Úran er fortsatt bare 23 år gammel, og har neppe fått vist sitt fulle potensial. Xavier Zandio skal også være en meget spennende rytter, selv om jeg ikke kjenner så godt til ham personlig, forteller Arvesen.

Så spørs det om folk snakker om de nye som kom inn etter sesongen, eller om mannen som glapp.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere