Gå til sidens hovedinnhold

- Forsøker å få til sensasjonell avtale med Manchester Uniteds Greenwood

Det endte i skandale da Mason Greenwood sist var på det engelske landslaget. Nå kan supertalentet bli snappet opp av en annen nasjon.

Ifølge Daily Mail så forsøker det jamaicanske landslaget å få til en avtale med Premier League-profilen Mason Greenwood. Jamaica ønsker at Manchester United-spilleren skal spille landslagsfotball for dem og har derfor tatt kontakt i den anledning.

Den engelske avisen skriver at nasjonen har ambisiøse planer med tanke på landslaget sitt og har gjort framstøt mot flere profiler den siste tiden.

Jamaica skal blant annet ha overtalt West Ham-stjernen Michail Antonio om å spille for dem og nå er det altså Greenwood de håper å overtale om det samme.

LES OGSÅ: Shaw slår tilbake mot Mourinho: - Tror ingen skjønner hvor ille det var

Greenwood er regnet som et av de aller største spisstalentene i Premier League og unggutten har fått sitt store gjennombrudd under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

- Jobber med flere navn

The Telegraph har også omtalt saken og skriver at Jamaica ønsker Greenwood som en brikke i laget når de skal prøve å kvalifisere seg til VM i Qatar i 2022.

Ravel Morrison, Andre Gray og Kemar Roofe er andre spillere som nasjonen prøver å overtale til det samme. Dette er alle spillere med jamaicanske aner.

Når det gjelder Greenwood kvalifiserer han til å spille for øynasjonen på grunn av at begge foreldrene har jamaicansk opphav. Og selv om 19-åringen har én landskamp for England, mener Jamaica de har en mulighet for å få en slik avtale i boks.

LES OGSÅ: Paul Pogba-debatten raser under EM: - De andre i United er ikke i nærheten

United-spilleren har ikke spilt for England siden han fikk sin debut mot Island i september 2020. Turen til sagaøya endte i skandale for Greenwood, som brøt covid19-reglene da han sammen med Phil Foden inviterte to jenter til hotellrommet.

Mens Foden har fått flere sjanser, har Greenwood måttet vente på en ny sjanse av landslagssjef Gareth Southgate. Etter en god periode med åtte mål på elleve kamper for klubblaget trodde mange han var på vei tilbake i varmen, men rett før EM pådro Manchester United-profilen seg en skade og måtte melde frafall til troppen.

Jamaica har et spennende lag på gang, noe de håper kan friste Greenwood til å ta en avgjørelse som i så fall ville vært smått sensasjonell. Profiler som Leon Bailey, Bobby Decordova-Reid og Adrian Mariappa er noen av de som alt spiller for landet.

Venter på avklaring

Tidligere skal Jamaica har forsøkt å verve Max Aarons, Demarai Gray, Liam Moore, Isaac Hayden, Ethan Pinnock, Mason Holgate, Rolando Aarons, Curtis Tilt, Jamal Lowe, Amari'i Bell og Kasey Palmer, skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: United-koblede Torres med hint om klubbframtiden: - En tanke som tenner meg

President i det jamaicanske fotballforbundet, den tidligere Premier League-spilleren Michael Ricketts, har bekreftet at flere av spillerne nasjonen har forhørt seg med, nå er i en prosess med å få skaffet seg papirer som gjør dem spilleklare for Jamaica.

I mars uttalte Ricketts at selv om prosessen har blitt forsinket som en følge av koronapandemien, har de et håp om at ting vil løse seg med tanke på dette.

Det er imidlertid uvisst om Greenwood vurderer dette framstøtet seriøst, eller om han ønsker å fortsette med det engelske landslaget - der han etter alt å dømme kan han gode sjanser for å bli en sentral skikkelse, til tross for hendelsen på Island.

LES OGSÅ: Ferdinand skeptisk til United-ryktene: - Veldig vanskelig

Dette er ikke første gang Jamaica drar på frierferd til engelske spillere i et forsøk på å styrke landslaget. Da nasjonen kvalifiserte seg til VM i 1998, var det med spillere Frank Sinclair, Robbie Earle og Marcus Gayle i troppen - alle engelskmenn.