Gå til sidens hovedinnhold

Forspilte sjanser da Norges OL-billett røk mot Danmark

Mens Norge aldri fikk utnyttet mulighetene, scoret rivalene fra Danmark aleine med keeper to ganger.

NORGE - DANMARK 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Norge greide aldri å score mål i den helt avgjørende OL-kvalifiseringskampen mot Danmark søndag.

Danskene greide derimot å utnytte en av flere sjanser de kom til aleine mot Norges keeper Henrik Haukeland.

Frederik Storm scoret målet landslagstrener Petter Thoresens norske mannskap aldri maktet å utligne. Ledermålet kom i andre periode da Norge var i ferd med å bytte spillere og ikke fikk organisert seg skikkelig.

Like før slutt kom også Winnipeg Jets-profilen Nikolaj Ehlers aleine med Haukeland og satte inn 0-2.

Les også: Nok en kjempe­prestasjon: Eiking beholdt Vuelta-ledelsen

Både Mats Zuccarello og Patrick Thorsen var tilbake som lederstjerner blant Norges offensive løpere, sammen i en landskamp for første gang på fem år.

Men det hjalp likevel ikke på uttellingen. Norge klarte heller ikke å score i et eneste overtallsspill i løpet av denne OL-kvalifiseringen.

- Det sitter 25 individer der inne som er veldig skuffa. Vi har gått til OL før og vet hvor deilig det er, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampslutt.

- Det er ikke ufortjent. Danmark spiller bra ishockey og er «tighte» defensivt. Og så når man spiller dette som én kamp, så er det veldig små marginer som avgjør. I dag bikket de i danskenes favør.

- Så kan man si at vi skulle hvert mer effektive i overtall og strammere på målene vi slipper inn. Men det er små marginer, fortsetter Storhamar-veteranen, før han avfeier at han var preget av skaden fra tidligere i uka i søndagens kamp.

Reagerte i boksen

En situasjon tidlig i tredje periode satte sinnene i kok både blant norske spillere, tilskuerne i Jordal Amfi, og i kommentatorboksen til TV 2.

Nicholas B. Jensen ble fintet helt bort av Ken-André Olimb før han «la igjen» det ene beinet for å hindre Olimb i å komme til fra en farlig sjanse.

Les også: Koomson blir Bodø/Glimt-spiller

Utrolig nok markerte kampens dommere bare for en blokkering av Danmarks rutinerte keeper Sebastian Dahm.

- Hva er det dommerne driver med i denne matchen? To soleklare utvisninger som ikke blir dømt, kommenterte en åpenbart frustrert Morten Langli i TV 2s sending.

Han henviste til både den nevnte trippingen mot Olimb, og da en dansk spiller slo kølla ut av hendene til Patrick Thoresen i et norsk overtalsspill i første periode.

Også Thoresen var i harnisk over å ikke få gehør for protestene etter episoden i førsteperioden, til tross for at en av dommerne hadde helt fri sikt til situasjonen.

De norske spillerne var dog ikke lystne til å skylde det sviende nederlaget på dommernes prestasjoner. Ken-André Olimb svarte på spørsmål fra TV 2 om dømmingen og situasjonen han selv var innblandet i.

- Akkurat i den situasjonen, synes jeg det er helt håpløst at ingen av dem ser. Der legger han ut beinet og da er det tripping. Men bortsett fra det synes jeg dommerne gjør en god match i det store og det hele, sier Olimb.

Første OL for danskene

Med seieren er Danmark kvalifisert for en OL-turnering i ishockey for aller første gang. Keeper Dahm ble kåret til kampens beste spiller. 34-åringen holdt nullen mot Norge, akkurat som da danskene slo Norge under hockey-VM i 2016.

De norske spillerne hadde flest skudd på mål i oppgjøret og flere avslutninger som traff stolpene, men var godt bak på oversikten over antall klare målsjanser.

Norge hadde spilt seg til en plass i OL tre ganger på rappen før denne kvalifiseringen.

Vinterlekene i Beijing 2022 går man derimot glipp av. For første gang siden Torino-OL i 2006, spilles ishockeyen for menn uten Norge på plass.

Etter at både Norge og Danmark hadde vunnet sine to første kamper i kvalifiseringsgruppa, ble det dermed en helt avgjørende duell om OL-billetten neste år.

Både Zuccarello og Thoresen ble for Norge klarert for spill igjen etter noe usikkerhet.

Zuccarello sto over siste periode mot Slovenia, mens Thoresen ikke var med på isen verken mot Sør-Korea eller slovenerne tidligere i uka. Stjernenes tilstedeværelse var dessverre ikke nok til å redde Norge denne gangen.