*Nettavisen* Sport.

Først Beckham - så ryddesjau

Glem eliteseriesesongen. Fokuser på neste ukes møte med David Beckham & co og kjemp om avansement i Champions Leauge. Rosenborg-ledelsen gir klar beskjed til spillerne, samtidig som de forbereder ryddesjau på Lerkendal.

29.10.05 21:33

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): ROSENBORG-TROMSØ 1-1:

Lørdag annonserte formann Ove Snuruås sin avgang - om ikke lenge får en del av hans undersåtter beskjed om å pakke snippeska og forlate Lerkendal. En sesong langt under pari har fått, og vil få, konsekvenser.

- Jeg regner med at klubben vil hente noen nye spillere, mens andre er ferdige med karrieren i RBK. Sånn er fotballivet, sier Vidar Riseth etter at den siste arbeidsøkta i årets serie er unnagjort.

- Det er ingen grunn til å dvele ved det som har skjedd i år. Alle både i og utenfor klubben er smertelig klar over at dette har vært en sesong langt under pari. Nå gjelder det å se framover og sørge for at vi er godt forberedt når det skal kjempes om neste års seriegull. For en ting kan jeg love: det blir ikke blått på toppen av eliteserien 2006!

Godbit
Men lenge før den tid kommer neste store utfordring for trønderne. Da skal det kjempes om Champions Leauge-poeng mot Real Madrids stjernegalleri.

- Vi gleder oss. Ekstra artig er det at vi kan gi publikum, som har gitt oss fantastisk støtte i ei tung tid, denne godbiten, sier kveldens Rosenborg-kaptein og får støtte fra sjefen sjøl:

- Vi er i bedre form nå enn da vi gjestet Spanias hovedstad, og med 22.000 hjemmepatrioter i ryggen skal vi gi Real Madrid skikkelig kamp, sier Rosenborg-treneren, som har opplevd en skikkelig opptur de siste ukene. 13 poeng på fem kamper og 16-2 i målforskjell er godt å ha med seg når gruppespillet i Champions Leauge skal avgjøres.

- Vi er blitt bedre og bedre utover høsten. Ser ingen grunn til at framgang skal stoppe nå, sier Høgmo, som også er godt fornøyd med møtet mot gammelklubben Tromsø.

- Vi produserte ti målsjanser mot kanskje det sterkeste formlaget i Norge for tida. Det er absolutt godkjent. Det er bare tilfeldigheter som gjør at vi ikke scorer flere mål, sier han og medgir i samme slengen at også TIL-guttene med litt hell kunne ha avgjort kampen til sin fordel.

Greit med uavgjort
- De hadde også et par feite målsjanser som de misbrukte. Får vel si at det er greit med uavgjort, smiler Høgmo, som testet et par nye spillere i kveldens oppgjør: Ståle Stensaas erstattet Micke Dorsin på venstrebacken, Sebastian Eguren slapp til i en offensiv midtbanerolle. Man behøver imidlertid ikke være særlig spåmann for å hevde at begge sitter på benken når dommeren blåser i gang kampen mot spanjolene om tre dager.

- Vi får se når laget offentliggjøres, sier Høgmo, som starter oppkjøringen til årets storkamp på Lerkendal allerede søndag morgen. Klokka ti starter finpussingen av Champions Leauge-formen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.