*Nettavisen* Sport.

Først bryllup - så vraking

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Like etter bryllupet sitt ble Ole-Kristian Tollefsen vraket av Columbus Blue Jackets.

30.06.09 08:01

- Det var en vanskelig avgjørelse, sier manager Scott Howson i NHL-klubben Columbus Blue Jackets til lokalavisen Dispatch om beslutningen han tok like før fristen for å tilby ny kontrakt går ut 1. juli.

- Han er alt du ønsker representert i en Blue Jackets-trøye. Han er uselvisk. Han har masse karakter. Han er tøff å spille mot, forklarer Howson.

Måtte tilby lønnsøkning
Likevel velger manageren altså å ikke tilby Tollefsen en ny kontrakt. Beskjeden kom bare et par dager etter at han giftet seg med Guro Strypet.

Nes-gutten tjente 750.000 dollar forrige sesong, og Blue Jackets måtte ifølge arbeidsavtalen mellom spillerforeningen og NHL tilby ham minst fem prosents lønnsøkning for å beholde eierrettighetene til nordmannen.

Klubbledelsen liker Ole-Kristian Tollefsen svært godt, både som spiller og menneske, men problemet er at nordmannen er langtidsskadd og at blåjakkene dessuten har styrket stallen betraktelig på backplass det siste året.

Columbus har backer som Mike Commodore, Fjodor Tsjutin, Jan Hejda og Rostislav Klesla under kontrakt for neste sesong, og har også tilbudt Marc Methot et såkalt «qualifying offer», et kontraktsforslag som oppfyller kravet til lønnsøkning. Alle disse backene har i likhet med Tollefsen sin styrke i den defensive delen av spillet.

Alvorlig kneskade
Tollefsen ble i starten av april operert for en bruskskade i kneet, en skade som satte karrierestopp for Ole Gunnar Solskjær, men som ikke skal være like dramatisk for Tollefsens del.

- Jeg frykter ikke det. Legen var sikker på at jeg kommer til å bli 100 prosent frisk. Jeg tenker positivt, sa 25-åringen fra Nes på Romerike til Nettavisen i april.

Uansett har han fortsatt tre-fire måneder med rehabilitering igjen før han er tilbake på isen.

- Hvis ikke Columbus vil forlenge, får jeg neppe kontrakt med en annen klubb før jeg er friskmeldt, erkjente Tollefsen i intervjuet med Nettavisen i april.

Overgangsvinduet i NHL åpner 1. juli. Da er spillere som Ole-Kristian Tollefsen, unge spillere som klubbene ikke har gitt nytt tilbud til, såkalte «free agents». Det samme gjelder eldre spillere som også står uten kontrakt og dermed heller ikke eies av noen klubber.

Tror på Tollefsen
ESPNs profilerte ekspertkommentator Barry Melrose sa i et intervju med Nettavisen i begynnelsen av juni at han var overbevist om at Tollefsen har en framtid i verdens beste ishockeyliga.

- Jeg tror at Columbus vil signere ham, men hvis det ikke skjer, vil han få kontrakt andre steder, sa Melrose til Nettavisen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag