BRYNE - MJØNDALEN 2-1:

(Jærbladet): Lørdag ettermiddag tok Bryne en svært viktig seier på hjemmebane. Mjøndalen ble beseiret 2–1 og grunnlaget for seieren ble lagt etter en strålende førsteomgang.

Der var det Mamadou Diaw som viste aller best igjen. Han scoret nemlig to kjappe mål i den første omgangen og ble med det den store helten for Bryne. Etter kampslutt var han naturligvis en glad mann.

– Nå er jeg veldig glad og lettet. Hele laget jobbet på bra, så er jeg selvfølgelig fornøyd med å score to mål selv, gliser han.

Usikkert om han skulle spille

Før kampen var det flere som hadde forventet at Robert Undheim skulle ta Diaw sin plass på topp. Men Undheim ble ikke klar til å starte kampen. Heldigvis var Diaw mer enn klar.

– Jeg visste at det var en mulighet for Robert ble klar. Han er en veldig viktig del av laget og det beste hadde vært om han også hadde vært helt frisk. Men selv er jeg selvfølgelig glad for tilliten.

Etter Diaw sin andre scoring sprang han også rett bort til Robert Undheim som satt på benken og senere kom inn for han i andre omgang.

– Vi hadde snakket på forhånd om at jeg måtte score for han nå. Han er i tillegg en veldig god venn som har hjulpet meg veldig mye, forklarer han.

Kevin Knappen var også glad for at Diaw var klar for å spille.

– Robert hadde et lite tilbakefall etter kampen mot Kristiansund og vi tok ikke sjansen på å la han spille fra start her. Heldigvis var Mamadou (Diaw) veldig klar, smiler Knappen.

Fikk høre det av lagkameraten – så fikset de ledelse

Diaw startet på topp sammen med Abel Stensrud som også han har levert bra i sesongstarten. Like før Bryne sin første scoring prøvde førstnevnte et skudd i en posisjon Stensrud på sin side mente han burde spilt fra seg ballen.

I etterkant sendte de to noen meldinger i hverandres retning før de heldigvis festet blikket fremover. Bare noen minutter senere scoret Diaw 1–0 før han også la på til 2–0 assistert av nettopp Abel Stensrud.

– Abel sutrer mye, men det gjør jeg også, ler Diaw.

Han mener at det bare er en god ting at de veldig gjerne vil få det til å stemme perfekt.

– Vi er dårlige tapere begge to. Jeg og Abel er gode venner og i dag fikk vi det godt til på banen også, sier han.

Knappen gledet seg over seier

Bryne-trener, Kevin Knappen, var naturligvis glad og ikke minst lettet over at Bryne stakk av med alle tre poengene.

– Den første omgangen er veldig bra. Vi har vel 15 avslutninger og det er en omgang jeg er veldig godt fornøyd med. Den andre omgangen er derimot langt ifra god nok. Alt i alt er jeg godt fornøyd og vi vinner fortjent, men den andre omgangen kan vi ikke levere igjen.

Han var også klar på at disse tre poengene var litt ekstra viktige.

– Alle som kan lese tabell forstår at denne kampen betød litt. Med tre poeng her så melder vi oss på i rett halvdel og med tap så står vi med begge beina i dritten, sier han.

Nå kan han og resten av laget se fremover mot to kamper den kommende uken. Først mot Jerv den 16. mai på Bryne stadion før Sandnes Ulf er motstander på Østerhus Arena noen dager senere.

– Det blir utvilsomt to spennende kamper der vi har lyst til å ta mer poeng. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette også håper vi å være helt klare for ny kamp mot Jerv på 16. mai.

Strålende førsteomgang avgjorde kampen for Bryne