*Nettavisen* Sport.

«Først tar du sponsoren vår, så Gabba»

Foto: Tim de Waele (tdwsport.com)

Gabriel Rasch er åpenbart BigMat for FDJ.

24.11.11 11:33

For å ta det først som sist: Alt tyder på at Norges sjette utenlandsproff neste sesong er Gabriel Rasch og han kommer til å skrive under for FDJ-BigMat.

procycling.no vet at dialogen mellom Hole-gutten og Marc Madiot har vært tett den siste uken.

Avtalen har hengt på to ting som avhenger av hverandre: Byggvarekjenden BigMat ønsket seg tilbake på sykkelsportens høyeste nivå, men var nødvendigvis interessert i at laget tilhørte verdenstouren før avtalen ble signert.

Jakter trio
Da BigMat-avtalen kom i stand onsdag ettermiddag, var flere franske nettsteder kjapt frampå med å konkludere hvilke ryttere som ville bli hentet til det franske sykkellaget.

- Davaid Boucher (Omega Pharma-Lotto), finske Jussi Veikkanen (Omega Pharma Lotto) og norske Gabriel Rasch kommer til å signere en kontrakt med WorldTour-laget FDJ-BigMat, skrev det franske sykkelforbundet på sine nettsider.

Det kan altså være greit å merke seg ordene «kommer til å signere».

- Dessverre. Ingenting er klart ennå, skrev Gabriel Rasch i en tekstmelding til procycling.no onsdag kveld.

- Gabriel har ikke underskrevet
Overfor letélégramme.fr klargjør Madiot følgende.

- Når det gjelder Boucher, stemmer det. De andre to har ikke signert ennå, sier den franske generalmanageren.

Madiot er interessert i å styrke laget sitt foran vårklassikerne. Det er ventet at trioen vil være med å beskytte klassikerstjernen Yoann Offredo under vårklassikerne, og vil gjøre en jobb for Sandy Casar, Pierrick Fédrigo og stortalentet Thibaut Pinot i fjellene.

For Gabriel Rasch vil den forventede overgangen være en kjærkommen mulighet til å vise at han hører hjemme på sykkelsportens høyeste nivå, også uten at Thor Hushovd trenger å agere som døråpner.

Lagkamerat David Millar i Garmin-Cervélo later ikke til å være like fornøyd med overgangen. Via mikrobloggertjenesten Twitter, gir den taleføre briten følgende avskjedshilsen:

«FDJ-BigMat? Damn you Marc! You take our co-sponsor and then you take Gabba?! I hate you. But I love you more.»

Trenger vi å oversette den?

Hva tror du Gabriel Rasch kan få til i FDJ? Høres det ut som en god overgang? Ta debatten i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag