Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første ATP-tittel for De Minaur

Den australske 19-åringen Alex de Minaur var en av tre spillere som lørdag kunne feire karrierens første tittel. Han vant finalen i Sydney International. Foto: David Moir, AP / NTB scanpix
Den australske 19-åringen Alex de Minaur var en av tre spillere som lørdag kunne feire karrierens første tittel. Han vant finalen i Sydney International. Foto: David Moir, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Den australske tenåringen Alex de Minaur vant to kamper lørdag og feiret sin første ATP-tittel i tennis med seier i Sydney International.

19-åringen er nummer 29 på verdensrankingen. Han nedkjempet franske Gilles Simon i semifinalen, som var utsatt fra fredag på grunn av regn. Så beseiret han uthvilte Andreas Seppi 7-5, 7-6 (7-5) i finalen.

– Det er sinnssykt at dette faktisk skjedde. Dere vet ikke hvor mye det betyr for meg, her i hjembyen min, sa De Minaur, som tapte finalen i fjorårets turnering.

Han ble kåret til årets nykommer etter en sterk fjorårssesong, og han akter å klatre videre i år. De Minaur er yngste mester i Sydney-turneringen siden Lleyton Hewitt i 2001.

Han var ikke alene om å feire sin første tittel lørdag. I Auckland vant amerikanske Tennys Sandgren 6-4, 6-2 over britiske Cameron Norrie i finalen. 27-åringen vant turneringen uten å avgi sett.

– Jeg har vanskelig for å finne ord. Det ligger veldig mye trening og forsakelser bak dette, sa han.

Sandgren er nummer 63 på ATP-rankingen.

Også for Sofia Kenin (20) var det karrierens første tittel da hun vant WTA-turneringen Hobart International med 6-4, 6-0 over Anna Karolína Schmiedlová i finalen. Den russiskfødte amerikaneren var i sin første finale og løfter henne trolig inn i topp 40 på rankingen.

Unntaket blant alle førstegangsmestrene var Petra Kvitová, som har to Wimbledon-titler blant sine meritter. Hun slo Ashleigh Barty 1-6, 7-5, 7-6 (7-3) i kvinnefinalen i Sydney.

– Jeg beklager at det ikke ble hjemmeseier, men jeg er sikker på at du en gang står her som vinner, sa hun henvendt til Barty.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!