MANCHESTER UNITED – MANCHESTER CITY 13:30:

– Han spiller på kanten hele tiden, og noen ganger vil han gå over streken.

Det sier Manchester Evening News' sjefskribent Simon Bajkowski til Nettavisen før byderbyet mot Manchester United lørdag.

Han følger Manchester City svært tett som journalist i lokalavisen, og har tidligere uttalt seg om hvordan Haaland på mange måter har tatt klubben med storm etter overgangen fra Borussia Dortmund.

Jærbuen har dundret inn mål på bestilling denne sesongen, og ikke latt noe eller noen stoppe ham.

I sist hjemmekamp mot Everton forsøkte midtstopper Ben Godfrey å benytte både triks i og utenfor boka for å stoppe Haaland.

Les også: Martin Ødegaard er månedens spiller i Premier League

Allerede før minuttet var spilt tråkket han nordmannen over ankelen i det han skulle opp i en duell, og det virket å irritere jærbuen kraftig.

22-åringen, som før kampen mot Everton virket upåvirket av alle midtstoppere som hadde forsøkt å sette ham ut, endte i flere knalltøffe dueller med Evertons midtstopper, før han på best mulig vis svarte med å sette inn Citys ledermål etter 24 minutter.

Den norske stjernen passet på å feire opp mot ansiktet til Godfrey, og det var ikke den siste duellen de to imellom.

Bilder fra kampen viste Haaland med et mildt sagt animert uttrykk i dueller med den engelske stopperen, og på et tidspunkt jublet nordmannen som besatt etter å ha fått frispark etter en duell med nettopp Godfrey.

Og så, like før pause var det venstreback Vitalij Mykolenko som fikk unngjelde på Goodison Park.

I et forsøk på å gjenvinne ballen, kastet Haaland seg inn i en vill takling på ukraineren, og fikk fortjent se det gule kortet mens Everton-spillerne flokket seg rundt dommeren i et forsøk på å få nordmannen utvist.

– Det føltes som om det var første gang Erling har gått over streken i City-drakt. Samtidig er han en spiller som liker å spille på kanten, og noen ganger vil han krysse den streken, sier Bajkowski.

City-manager Pep Guardiola fikk også spørsmål om duellen Haaland/Godfrey etter kampen på nyttårsaften, og sier at han ba Haaland være forsiktig for å unngå en utvisning.

– Han var litt sint etter hva som skjedde i den første duellen med ankelen hans. Han reagerte bra, uttalte spanjolen.

Se oppsummering av «Haaland vs. Godfrey» her:

Tror United-stjerne vil prøve å irritere Haaland

Mens Liverpools nye stjernespiss Darwin Núñez mistet hodet allerede i sin andre seriekamp da han skallet ned Crystal Palaces Joachim Andersen, har Haaland stort sett holdt hodet kaldt i møter med kyniske midtstoppere i England.

Lørdag kveld kan det imidlertid ta fyr igjen når de lyseblå møter byrival Manchester United. På motsatt halvdel venter blant andre midtstopper Lisandro Martínez.

Argentineren har vist både i liga og VM denne sesongen at han forsøker å komme under huden på spisser, og blir også trukket fram av Bajkowski.

– Det vil bli interessant å se om United, og spesielt han som var en del av et argentinsk lag som på kynisk vis («shithoused», red.anm.) vant VM, forsøker å irritere ham, sier eksperten, før han påpeker.

– Men det fungerte ikke for Godfrey, for Haaland scoret og er vant til å møte all slags taktikker fra forsvarsspillere. Hans historie viser at han vinner duellen 99 av 100 ganger.

– Han elsker å utgjøre forskjellen

Smått vanvittige 21 mål på 16 kamper er fasiten for Haaland i ligaen før en av sesongens store kamper.

Med scoring(er) mot United vil den tidligere Molde-spilleren spille seg enda lenger inn i hjertene til de lyseblå fra Manchester, og Bajkowski tror de aller største anledningene trigger noe spesielt i 22-åringen.

– Vi så hvor mye Erling elsker å utgjøre forskjellen i store kamper da de møtte United sist kamp. Som de aller beste i verden, omfavner han de største anledningene og finner enda en dimensjon til spillet sitt, avslutter Bajkowski.

Haaland og City er ute etter å slå tilbake etter en pinlig forestilling mot Southampton i ligacupen onsdag. I Premier League ligger de blåkledde på andreplass, og kan kneppe innpå Arsenal med seier lørdag formiddag.