Gå til sidens hovedinnhold

Første inline camp

Tidligere sto Andrè Tønsberg Bakke på rollerblades på øvre Haugen i over 60 kilometer i timen. Å kaste seg ut av veien for biler var vanlig, men nå arrangerer han camper i mer ordnede former.

Stovner: Arrangøren bak Norges først inline camp tredje til fjerde desember tok sine første ustødige skøytetak med justerbare rulleskøyter på Øvre Haugen i fem-seks års alderen. Moren til en kompis var rulleskøyteinstruktør og hadde et arsenal av skøytepar i alle mulige størrelser.
Det var jo helt genialt, jeg bare stakk innom og hentet meg et par, forteller Bakke fornøyd.

Camp

Tredje til fjerde desember arrangerte Haugen-mannen Norges første inline skating camp, eller rollerblades som kanskje flere kjenner sporten som.
I den gigantiske Nostedhallen med sine 100 kvadratmeter, pleier han vanligvis å instruere 500 aspirerende aggressive inline skøytere, og i denne omgangen stilte 25-30 stykker til dyst i hallen.
Jeg, i samarbeid med Drammen kommune og mine tre sponsorer Salomon inline, Animal clothing og Skullcandy music, arrangerte cupen og alle de beste stilte, sier Bakke, og Norge var represenrtert på kryss og tvers.
Det kom folk fra Tromsø til Kristiansand, Haugesundoveralt! Så jeg er veldig fornøyd med oppmøtet.
Cupen har gitt mersmak for førstegangsarrangøren.
Åja, dette ble bra. Til sommeren kommer det et arrangement til, men da også med wakeboard, forteller Bakke.

Inspirasjon

For Bakke har instruktørrollen sine røtter i skoledagene på Haugen skole. Spesielt én lærer har satt sine spor i den nå 26 år gamle mannen.
Jan er den eneste læreren jeg har møtt og hørt som hadde evnene til å motivere absolutt alle elevene til å ha det gøy sammen, det var helt utrolig. Jeg har brukt han som inspirasjon i aggressive skating- instruksjonen min, sier Bakke.
Og han håper på at inline skating-miljøet kan få flere interesserte ungdommer med i sporten som er forholdsvis liten i Norge.
Med satsingen i Drammen har sporten økt med rundt 80 prosent, forteller Bakke som tror aggressive inline skating har potensialet til å bli en populær sport igjen.
Selv er han avhengig av sporten.
Aggressive inline fikk en boom i popularitet i 1995-1996, men i 1999-2000 sluttet nesten alle. Jeg prøvde å teste meg for å se om jeg virkelig hadde lyst til å fortsette, og jeg fant ut at jeg bare var nødt til å lære meg nye triks.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?