Gå til sidens hovedinnhold

Første norske seier i Formel 3

Fartstalentet Thor-Christian Ebbesvik ble en sensasjon i helgens Formel 3-løp i Spania.

(iBergen.no) Etter å ha fått de tre første løpene ødelagt av alt fra startproblemer til konkurrenters kollisjoner, har bergenseren Thor-Christian Ebbesvik endelig lykkes i Formel 3.

- Det føles utrolig deilig både for meg og teamet. Vi har jobbet hardt for dette, sier en jublende glad Ebbesvik til iBergen.no.

Kjørte alene i 10 runder
Søndag kunne han stolt klarte opp på toppen av pallen etter å ha fullstendig ydmyket konkurrentene på Jerez-banen i Spania.

- Det var et vanskelig løp, fordi det var ekstremt varmt, blant annet. De to første rundene ble jeg forbikjørt av to biler, men de tok jeg raskt igjen. Av de totalt 16 rundene, kjørte jeg de ti siste helt alene, sier han med latter i stemmen.

Løpet vant ham med god margin. Portugiseren Juan Polar kom inn på andreplass ti sekunder etter Ebbesvik.

Den spanske Formel 3-serien kjøres i 16 løp over åtte helger. Med en første- og en andreplassering er bergenseren på god vei til å vinne hele sulamitten for sin klasse.

- I siste runde holdt jeg tider som ligger i topp seks-skiktet i klassen over min. Toppfarten var på 247 km/t i bakbakken, men rundetiden min husker jeg ikke.

Nyskjerrige spanjoler
Nå fokuserer han på neste løp om to til tre uker, men han tenker også mye på speiderne fra GP2-teamet som vil ha ham til å testkjøre for dem. Nordmannen er blitt en sensasjon i det spanske racing-miljøet.

- Det er jo ikke så ofte de ser nordmenn i denne typen sport, så jeg får litt oppmerksomhet. De er imponerte og følger med hva jeg gjør, sier Ebbesvik.

Søndagens seier skal feires på forsiktig vis hjemme i leiligheten hans i Spania.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka