Gå til sidens hovedinnhold

Første seier på 13 måneder

Aksel Lund Svindal endelig til topps i verdenscupen.

Aksel Lund Svindal tok OL-gull i Vancouver, men hadde ikke vunnet et verdenscuprenn siden han gjorde det i Val Gardena i desember 2009.

Men lørdag lyktes han endelig.

Nordmannen lå på 6. plass etter 1. omgang, men kjørte inn til delt seier med franske Cyprien Richard i storslalåmrennet i Adelboden. Østerrikske Benjamin Raich tok tredjeplassen.

Storfavoritten Ted Ligety ledet etter 1. omgang, men falt midtveis i sin 2. omgang, mistet all fart og klarte ikke å forsvare ledelsen sin. Til slut ble Ligety, som stod med tre strake seirer i storslalåm, nest sist av de 29 som fullførte 2. omgangen sin.

Her er komplett resultatliste fra Adelboden.

Kjetil Jansrud endte på 6. plass, 32 hundredeler bak vinnerduoen i det som var et uhye jevnt renn. Det skilte kun 87 hundredeler mellom de 19 beste.

For Lund Svindal ble det altså sesongens første verdenscupseier og den første på 13 måneder. Han har underveis vunnet både i OL, NM og på New Zealand tidlig i høst, men i verdenscupen har han kun stått med to andreplasser så langt i år.

Totalt står nordmannen nå med 14 verdenscupseirer i karrieren.

Truls Ove Karlsen mislyktes helt med sitt renn, og kom seg aldri videre til 2. omgang. Han endte faktisk nest sist i rennet (59. plass). Leif Kristian Haugen, som kjørte ut, og Markus Nilsen og Iver Bjerkestrand, kom seg heller ikke videre til 2. omgang. De to sistnevnte endte på 50. og 51. plass.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken