Gå til sidens hovedinnhold

Første seier på tre år

Endelig ny seier for Audun Grønvold, som vurderer å legge opp etter sesongen.

Grønvold sikret seg bronse i OL, og i verdenscuprennet i skicross i Grindelwald i Sveits tok han to steg opp på seierspallen.

Det var nordmannens første seier i verdenscupen på tre år. Grønvold vant foran den sveitsiske OL-mesteren Michael Schmid og kanadiske Christopher Delbosco.

Aldri truet
Grønvold vant både kvartfinalen og semifinalen og var heller aldri truet i selve finalen. Han tok starten og lå hele tiden mellom fem og ti meter foran de andre.

- Audun kjørte en god finale og hadde meget gode ski. Han gjorde ingen feil, hadde han gjort det hadde de kommet bakfra, forteller landslagssjef Kjetil Søvik.

Teller på knappene
Grønvold satser for fullt ut denne sesongen, men tar en evaluering på om det er hensiktsmessig å satse videre, både med tanke på kropp, motivasjon og økonomi.

- Det er ikke noe tema nå, han holder fokus ut denne sesongen og gjør en oppsummering, sier landslagssjef Kjetil Søvik til Nettavisen.

En verdenscupseier i skicross gir mellom 30.000 og 40.000 kroner, men krever såpass mye tid at det ikke er rom for noen jobb ved siden av. Og sponsorinntektene i skicross er heller ikke på topp.

Ble ikke nedrent
Etter bronsemedaljen i OL fikk Grønvold litt medieoppmerksomhet, men Søvik forteller at det ikke akkurat tok av.

- Det kunne godt vært mer, han er jo ikke blitt nedrent. Det har ikke vært plagsomt, sier Søvik.

I kvinnenes renn i Grindelwald ble Marte Høie Gjefsen beste norske på en femteplass.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken