Gå til sidens hovedinnhold

Første stikk til Spurs

San Antonio Spurs fikk en drømmestart på finaleserien i NBA, da Detroit Pistons ble slått i nattens poengfattige kamp.

De fleste hadde forventet at forsvarsspillet skulle dominere årets finaleserie i den amerikanske basketballigaen. Og det var få som lot seg overraske over at åpningskampen ble den minst poengrike på mange år.

Historisk «lavmål»
Spurs vant kampen 84-69. Ikke siden 1954 er det notert færre poeng i en åpningskamp i NBA-finalen. Den gang slo Minneapolis Syracuse 79-68. Bare to lag gjennom tidene har scoret færre poeng enn det Detroit gjorde i nattens kamp.

Men det var ikke først og fremst svakt angrepsspill eller dårlige avslutninger som preget kampen. Den lave scoren skyldes heller at både Spurs og Pistons oppretthold det tøffe og intense forsvarsspillet som har kjennetegnet lagene hele sesongen.

- De spilte fantastisk forsvar, skryter Detroits Tayshaun Prince, som noterte seg for elleve poeng.

- Spurs satte noen solide blokker på nøkkeltidspunkt i kampen. Det klarte definitivt ikke vi. Og det er jo åpenbart at vi ikke kan vinne på den måten.

Lik stil
Fire av spillerne i Pistons startoppstilling slet med å sette ballen i kurven. Det samme gjorde de fleste spillerne som startet på benken.

Men heller ikke Spurs gnistret i angrep. Bortsett fra Tim Duncan og Manu Ginobili, slet hjemmelaget under motstanderens kurv.

- Vi spiller jo ikke akkurat mot et lag som er dårlig i fosvar. Det er ganske morsomt, for det er som å møte oss selv, ettersom vi har omtrent samme spillestil, sier Bruce Bowen, som spilte 35 minutter uten å notere ett eneste poeng.

Neste kamp i best av sju-serien spilles i San Antonio søndag 12. juni. Dersom det må sju kamper til for kåre mesterne, spilles siste kamp 23. juni.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre