Gå til sidens hovedinnhold

Første tap for sesongen

Bjørgen: - Seiersrekken måtte stoppe en dag

Amerikanske Kikkan Randall var den sterkeste under lørdagens skøytesprint. Den amerikanske jenta vant foran svenske Hanna Falk og Celine Brun-Lie. Maiken Caspersen Falla gikk inn til en flott femteplass.

Marit Bjørgen var tilbake i verdenscupsirkuset etter å ha stått over Tour de Ski. Etter en strålende start hektet hun med slovenske Katja Visnar i semifinalen og klarte aldri å hente inn det tapte. Visnar, som forøvrig er kjæresten til Ola Vigen Hattestad, mistet balansen og hindret Bjørgen i å passere henne.

Dette var faktisk første gang siden 17. januar 2010 at Rognes-jenta ikke vant et verdenscupløp hun stilte til start i.

– Seiersrekken måtte stoppe en dag, og den stoppet i dag, sa Bjørgen etter 7. plassen på sprinten.

Bjørgen hadde vunnet alt hun har stilt opp i helt siden 6. mars 2010 og kunne passert Bente Skari på antall verdenscupseiere etter dagens sprint i tsjekkiske Liberec. Det så veldig bra ut i prologen og Rognes-ekspressen så ut til å kunne cruise inn til en ny triumf i VM-løypene fra 2009. Etter hekten med Visnar klarte hun ikke å gå seg tilbake blant de to beste og endte på tredjeplass. Tiden var ikke god nok og hun røk ut før finalen.

Bjørgen ser ut til å ha fått trent godt i hennes konkurransepause for hun var helt overlegen i prologen og kvartfinalen. frem mot VM i Oslo og det ser ikke ut som om det var feil av Rognes-ekspressen. Bjørgen var helt overlegen i prologen og hadde nesten fire sekunder ned til svenske Hanna Falk under kvalifiseringen.

Kommentarer til denne saken