Tejay Van Garderen har gjennomført en fantastisk debutsesong i HTC-Columbia, hvor høydepunktet må sies å være tredjeplassen i Critérium du Dauphiné. Neste år sikter 22-åringen fra Tacoma i Washington mot en oppskutt sammenlagtplassering i Giro d'Italia.

- I neste års giro vil jeg virkelig satse på å ende blant de ti beste i sammendraget. Det blir en skuffelse om det ikke skjer, forteller Van Garderen til cyclingnews.com.

Van Garderen debuterte i Grand Tour-sammenheng i årets Vuelta a Espana. Han var en del av laget som vant den innledende lagtempoen og ble nummer 35 sammenlagt.

Steinhard giro
- Det er definitivt en hard rute. Det er ingen Grand Tours som er lette, men giroen er kjent for å ha de mest brutale løypene, mener Van Garderen.

Klatrespesialister som José Rujano og Domenico Pozzovivo har begge uttrykt at de mener løypa passer dem meget godt. Van Garderen er en mer komplett sammenlagtrytter med egenskaper både i fjellene og på tempo, uten at dette er ensbetydende med at de to lette fjellgeitene slår Tejay.

Giro-deltagelsen resulterer i at 22-åringen mister det viktigste løpet hjemme i USA, Tour of California. I stedet sikter han på å delta i Tour of Colorado.

Mister mentoren
Michael Rogers har lenge vært HTCs mann for sammendraget. Van Garderen kommer til å savne australieren som reiser til Team Sky.

- Det er trist at vi mister Michael. Av alle gutta (som drar) er det han jeg vil savne mest. Vi delte rom en del og jeg lærte mye av han. Han var en god mentor og vi hadde de samme styrkene, mener den talentfulle amerikaneren.

- Jeg kommer ikke til å prøve å fylle rommet som Michael etterlater seg. Jeg må fokusere på min egen progresjon. Du kan lære mye fra andre ryttere, men noen ganger må du bare fokusere på de selv og ikke tenke på noen andre.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!