Forsterker med amerikaner

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Lørenskogs sportssjef Atle Olsen har funnet spilleren som skal erstatte Eerikki Koivu.

I Garrett Raboin (26) skal Lørenskog-trener David Livingston ha fått akkurat det han ønsker seg. I alle fall ifølge sportssjefen, skriver Romerikes Blad.

Amerikaneren kommer fra TPS i den finske eliteserien – en liga som holder langt høyere nivå enn den norske. Før det har den høyrefattede backen spilt universitetshockey i USA.

- Han var kaptein for sitt lag. Garrett er en ledertype og en offensiv back. Akkurat som jeg vet David (trener Livingston) ønsket seg, sier sportssjef Atle Olsen til Romerikes Blad.

Ros på nettsted
Det pålitelige hockeynettstedet eliteprospects.com karakteriserer nykommeren som en svært solid spiller.

- En offensiv back og dyktig i powerplay. Har bra skudd og fine lederegenskaper. Spiller smart og enkelt i egen sone. Er bra med pucken og spiller mer fysisk enn størrelsen skulle antyde, skriver en av nettstedets eksperter om den 180 centimeter høye og 80 kilo tunge amerikaneren.

- Betydelig ned i lønn
Raboin hentes som en ren erstatter for Eerikki Koivu som ble alvorlig skadet mot Sparta Sarpsborg i september. Backen er sykmeldt på ubestemt tid.

- Han ble tilbudt akkurat det samme som Eerikki har. Vi har et budsjett og det kan vi ikke gå over. Det betyr en betydelig lavere lønn for Garrett, men han virker først og fremst interessert i å spille ishockey.

For etter at han gjorde en god forrige sesong i Finland, er det blitt betydelig mindre spilletid denne sesongen. Nylig sa han opp kontrakten med storklubben som for øyeblikket innehar en skuffende åttendeplass i SM-liigaa. Likevel har han produsert fem poeng på åtte kamper i europacupen – European Trophy.

- Laget skiftet trener og plutselig ble det betraktelig mindre spilletid.

Full kvote
Med Raboin i sine rekker har Lørenskog fylt opp kvoten for utlendinger. Ifølge sportssjef Olsen er det heller ikke aktuelt å hente flere.

Klubben har tidligere snakket om en ekstra løper, men da måtte de trolig ha kvittet seg med noen som allerede var i klubben. Men etter to strake seiere under David Livingstons ledelse har blant annet finske Teemu Kuusisto vist seg fra en helt annen side.

- Det er ingen grunn til å gjøre noe på løpersiden slik ting ser ut nå, sier Olsen.

Denne saken er hentet fra Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.