Gå til sidens hovedinnhold

Forsvarer De Gea: - Cavani er den beste forsvarsspilleren

David de Geas tidligere trener på det spanske U21-landslaget mener målvakten lider av dårlig forsvarsspill.

David de Gea har vært blant Manchester Uniteds aller viktigste spillere de siste ti årene.

Spanjolen har imidlertid måttet tåle kraftig kritikk de siste sesongene fra både fans og eksperter som mener han ikke lenger er god nok til å vokte United-buret.

I fjor sommer kom også Dean Henderson tilbake til klubben etter et imponerende utlån i Sheffield United, og den engelske målvakten har virkelig utfordret De Gea om keeperplassen denne sesongen.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Etter Europa League-finalen mot Villareal fikk De Gea nok en gang gjennomgå etter å ha sluppet inn 11 av 11 mål i straffesparkkonkurransen, før han ble syndebukk da han selv bommet på sin straffe.

- Han lider av de defensive svakhetene

En som kjenner den spanske målvakten godt er tidligere U21-manager på det spanske landslaget Gabino Rodriguez. Han forsvarer nå De Gea og mener han ikke fortjener kritikken mot seg.

I stedet antyder han at det er heller er andre spillere på laget det er noe galt med.

- Jeg tenker alltid at laget reflekterer trenerens karakter. Se på lagets som ble ledet av Sir Alex Ferguson, det viste ingen nåde. Oles lag er mykere enn en muffin, og David lider av konsekvensene av de defensive svakhetene, sier Rodriguez til The Sun.

Les også: Ferdinand snakker ut om skremmende opplevelse: - Vi gråt alle sammen

- Det er det store problemet

Av defensive svakheter tenker Rodriguez først og fremst på samspillet mellom den sentrale midtbanen og forsvaret, der han mener at laget hadde langt bedre forutsetninger da spillere som Roy Keane og Paul Scholes fortsatt var aktive.

- Du må beskytte den viktigste delen i laget, men det er bare et ukontrollert rot mellom midtbanen og forsvaret med alt for mye rom. I utgangspunktet har Oles lag brutale defensive svakheter. De to midtstopperne er for treige, de krever ikke for mye og andre lagene er godt klar over det, sier Rodriguez.

Les også: Anklaget storklubb for kampfiksing - dømt til 2170 år i fengsel

- Det store problemet er Solskjærs taktiske organisering. Uniteds defensive mangler undervurderer De Gea og Ole overbeviser meg bare ikke. I gamle dager dikterte ikke bare Roy Keane og Paul Scholes spillet, de gjorde også drittjobben og var den defensive ryggraden. I Oles lag er Edinson Cavani den beste forsvarsspilleren, fortsetter han.