*Nettavisen* Sport.

Forsvarer ikke VM-gullet

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Lars Berger har bestemt seg.

29-åringen fra Lesja er fast bestemt på at det er med geværet på ryggen han skal oppnå suksess i sporet denne sesongen.

- Fokuset mitt er på at jeg skal gå gode løp denne sesongen. I første omgang betyr det at jeg skal få tilbake den gode følelsen som skiskytter, sier Lars Berger til Nettavisen.

Dropper VM
På sitt beste er Berger helt i verdenstoppen i friteknikk i spesiallangrenn. På 15-kilometeren under VM i Sapporo, gikk Berger styggfort og endte helt på toppen av resultatlista.

I februar kunne han stilt som tittelforsvarer på samme distanse i Liberec, men det er flere grunner til at Byåsen-løperen ikke dukker opp der.

- For det første så krasjer det så det ljomer i forhold til VM i skiskyting. I tillegg så har jeg ikke trent for å gå slike løp denne sesongen, sier han.

Med «slike løp», mener han løp i klassisk stil. Det behersker han ikke.

- Det er litt vanskelig å si, men jeg hadde vel havnet en 3-4 minutter bak de aller beste, anslår han.

- Ønsket mer kontinuitet
I stedet håper han å kjempe seg inn i den norske VM-troppen i skiskytingsom som drar til Pyeongchang i Sør-Korea mellom 12. og 22. februar neste år.

Foran denne sesongen fikk Berger en stående invitasjon om å trene med langrennslandslaget. Heller ikke det har fått skiskytteren til å bite på kroken.

- Jeg har tilbudet, men har ikke benyttet meg av det. Hovedgrunnen er at jeg synes samlingsopplegget for oss skiskyttere har virket veldig solid i år. Det har vært et par turer til høyden og det er slitsomt nok i seg selv. Det passer ikke å kombinere det med å satse på langrenn også.

- Dessuten har jeg ønsket meg mer kontinuitet i treningsarbeidet mitt. Både Egil Gjelland og Raphäel Poirée (trenere på rekruttlandslaget) har masse erfaring som utøvere. Jeg synes opplegget deres har fungert meget godt.

PS! Til helga sesongåpner Berger på Beitostølen. Der får han sin første pekepinn på hvor godt han står i forhold til de andre skiskytterne i kampen om billettene til verdenscupåpningen i Östersund.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.