*Nettavisen* Sport.

Forsvarer svenske langrennstrenere: - De har fått mye «skitt»

UENIG: Langrennsprofilen Ebba Andersson mener trenerne for Sveriges kvinnelandslag har fått motbør de ikke fortjener.

UENIG: Langrennsprofilen Ebba Andersson mener trenerne for Sveriges kvinnelandslag har fått motbør de ikke fortjener. Foto: Mathias Bergeld (Bildbyrån)

Uro og påstander om «flukt» fra landslaget kommer overraskende på et av Sveriges store framtidshåp.

04.04.20 11:04

Ebba Andersson kaster seg inn i den opphetede debatten i svensk langrenn. Hun gir kvinnelandslagets to trenere ros og mener de er utsatt for tilnærmet hets.

- Jeg håper de fortsetter og har full tillit til dem. De har fått mye «skitt» i det siste. Jeg håper de ikke tar til seg for mye av det, sier Andersson til avisen Aftonbladet.

Hun ble nummer sju i verdenscupen sist sesong.

Les også: Tévez kommer med sterk oppfordring til fotball-kolleger

Magnus Ingesson og Stefan Thomson er trenerne hun henviser til.

- Jeg deler ikke de synspunktene som er belyst den siste tiden. Jeg har ikke vært misfornøyd med treningsopplegget og har ikke hørt noen andre uttrykke det (underveis i sesongen), sier Andersson.

Det har vært urolig i svensk langrenn helt siden i fjor vår. Avbud fra en rekke nøkkelpersoner har preget nyhetsbildet, og det har ikke gitt etter denne sesongen heller.

To ganske ferske landslagstrenere har sluttet, og Expressen meldte nylig at tre av kvinnelandslagets stjerner vurderer å satse utenfor landslaget.

- For meg kom det som en overraskelse. Jeg har ikke kjent de vibrasjonene i løpet av sesongen, sier Andersson.

Sprintstjernen Stina Nilsson byttet beite til skiskyting. Hun har åpent fortalt om at alt, ifølge henne selv, ikke er som det skal på det svenske skilandslaget.

Anders Byström har en fortid som landslagstrener i Norges Skiforbund. Han er han ansatt som landslagssjef for de svenske langrennsløperne.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag