RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FEIL: Maya Yoshidas tidlige forsvarsfeil ble fatal for Southampton i bortekampen mot Manchester City.
FEIL: Maya Yoshidas tidlige forsvarsfeil ble fatal for Southampton i bortekampen mot Manchester City.

Forsvarsfeil gav City seieren

Sist oppdatert:
Tidlige blemmer ødela for Southampton.

MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 3-1

Ronald Koeman har ingen grunn til å være fornøyd etter at to tidlige forsvarsfeil gav Manchester City to tidlige scoringer mot hans Southampton.

Spesielt høyreback Maya Yoshidas horrible balltap før 1-0-scoringen fikk gjennomgå i TV2-studioet i pausen mellom de to lagene:

- Vi advarte jo litt mot Yoshida før kampen, men vi så kanskje ikke for oss dette, sa Simen Stamsø Møller mens klippene av en rådvill Yoshida som gav bort ballen til Sterling rullet over skjermen.

Hjemmelaget ledet 2-0 til pause, og til tross for en tidlig redusering i andre omgang så hadde City tilsynelatende god kontroll og vant til slutt 3-1 på Etihad Stadium. Det kunne vært en annen historie hadde Koemans menn luket vekk de dumme forsvarsfeilene.

Southampton roter

Hjemmelaget fra Manchester startet kampen uten stopperparet Vincent Kompany og Eliaquim Mangala. Med dem har Manchester City vunnet 12 av 15 kamper denne sesongen.

Likevel var det Southamptons forsvar som skulle komme under kritikk tidlig når høyreback Yoshida gav vekk ballen til Raheem Sterling. Lynvingen suste nedover venstresiden og fant Kevin de Bruyne foran mål som lett kunne gi hjemmelaget 1-0 etter kun ni minutter.

Kun et par minutter senere var det igjen duket for feil i Southampton-laget når Oriol Romeu gav bort ballen på midten, og Fabian Delph enkelt kunne spille iggjennom Sergio Agüero. Heldigvis for bortelaget så var keeper Stekelenburg og Virgil van Dijk kjapt nok ute og fikk stoppet argentineren.

De Bruyne-show og uheldig van Dijk

De Bruyne var mye involvert i Citys offensive spill og i det 19.minutt slo han inn en corner som Fernandinho headet på mål. Den ble tilsynelatende reddet med hånda av Southamptons Steven Davies.

Dommeren gav kun corner, men det skulle vise seg å være nok. De Bruyne slo ut til en umarkert Fabian Delph som hamret til fra 20 meter. Ballen stusset innom en uheldig van Dijk og rullet i mål.

Uhellet skulle forfølge van Dijk et par minutter senere når han hamret til fra rundt 25 meter. Willy Caballero i City-målet hadde ingen sjans, men tverleggeren sto i veien for den storvokste nederlenderen.

Defra og ut handlet mye av førsteomgangen om Southampton som presset City langt tilbake på banen. Victor Wanyama tvang fram en fin redning fra Caballero etter en retur på et frispark i det 26.minutt.

Oppofrende forsvar av spesielt Nicolas Otamendi stoppet Southampton fra å komme til noen skikkelige sjanser i første omgang. Shane Long var nærmest da han ble spilt fri i det 41.minutt, men Caballero hadde god kontroll på skuddet hans.

Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget når lagene gikk til pause på Etihad Stadium.

Bortelaget slår tilbake

Startet City best i første omgang så var det Southampton som dominerte tidlig i den andre. Koeman byttet inn Dusan Tadic for Romeu og etter 49.minutt fikk Southampton lønn for gamblingen.

Sadio Mané fant seg en liten flekk med rom ute på høyresiden og fikk svingt inn et innlegg. Inne i boksen lurte Shane Long som reduserte for bortelaget.

City jobbet seg mer og mer inn i kampen, men innbytter Tadic burde utlignet da han i det 62.minutt enkelt kom seg forbi City-stopper Martín Demichelis. Han var kanskje i overkant nonchalant når han prøvde å lobbe over Caballero og forsøket ble reddet av den argentinske målvakten.

Det var et skår i gleden for hjemmelaget da Sergio Agüero måtte av med skade i det 64.minutt, men erstatteren Wilfried Bony var sterkt deltagende da Aleksandar Kolarov punkterte kampen i det 70.minutt.

Sterling, Bony og De Bruyne kombinerte flott på en kontring og sistnevnte vippet ballen over til Kolarov på motsatt kant. Serberen var ikke vond å be når han dundret inn 3-1 for hjemmelaget. Mønsterscoring av City.

Southampton gav ikke opp og hadde blant annet en skummel kontring i det 84.minutt. Mané ble i overkant egoistisk og skjøt selv der han muligens burde plukket ut en av de tre andre som fulgte på i kontringen.

Dermed vant Manchester City 3-1 mot Southampton og klatrer til toppen til topps på Premier League-tabellen før Leicester og Manchester United møtes lørdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere