*Nettavisen* Sport.

Forsvartabber kostet Chelsea dyrt

Foto: EPA/Scanpix

Chelsea er ikke redd for å bruke penger. Forsvartabbene hjemme mot Blackburn kan imidlertid bli dyrere enn hva selv Roman Abramovitsj liker.

30.08.03 20:04

CHELSEA - BLACKBURN 2-2: Hernan Crespo startet på benk og kunne se sine spisskolleger gjøre sin del av jobben med hvert sitt mål på hver sin side av hvilen: Adrian Mutu utlignet til 1-1 med en glimrende enkeltmannsprestasjon rett før hvilen, mens Jimmy Floyd Hasselbaink dunket inn 2-2 med sedvanlig iskaldhet fra ellevemetersmerket.

Tidlig jul

Problemet var bare at forut for Chelsea-scoringene hadde London-forsvaret drevet tidlig utdeling av julegaver. Og Andy Cole - en gang i tiden kjent som Andy No-Goal - takket og bukket og sørget for Chelseas første poengtap for sesongen med sine to scoringer.

Først da kampen så vidt hadde kommet i gang, og tidligere VM-vinner Marcel Desaillys serverte Matt Jansen ballen på et sølvfat med en keitete inngrepen på sidelinja. Jansens innlegg fant en glimrende plassert Cole som enkelt headet inn ledermålet før folk hadde fått svelget unna de siste bitene av førkampsburgeren.

Et godt Chelsea lot seg ikke vippe av pinnen til tross for åpningssjokket, og fortsette å spille den offensive og gode fotballen de har stått for så langt denne sesongen. Og etter en tvilsomt annullert Adrian Mutu-scoring senere fikk hjemmelaget endelig hyll på byllen da rumeneren lekte seg forbi Brad Friedel rett før sidebyttet og viste at det ikke er behov for å bruke flere rubler på spisser denne sesongen.

Defensive problemer

Var hjemmelaget gode offensivt, var de fortsatt like svake defensivt etter pausen. Og nok en gang skulle de få se bortelaget ta ledelsen etter håpløst spill i de bakerste rekker. En tilsynelatende ufarlig corner gikk via en sovende Carlo Cudicini og til en umarkert Andy Cole som fra fem meter kunne notere seg for dagens andre ledermål for bortelaget.

Ledelsen varte ikke mer enn et par minutter da Gerimis innlegg traff hånda til Lucas Neill. Straffesparket ble som vanlig iskaldt ekspedert av Jimmy Floyd Hasselbaink, men til tross for et solid press og debut for Hernan Crespo mektet hjemmelaget aldri å sette inn det avgjørende vinnermålet. Dermed ble Chelseas vinnerrekke brutt etter fire strake seire denne sesongen, og Blackburns gode statistikk på Stamford Bridge består: Ingen tap på de siste 20 årene, noe som irriterte Chelsea manager Claudio Ranieri:

- Vi spilte glimrende fotball til tider, og da må vi greie å avgjøre kampen når vi har kontroll.

Chelseas spisskjøp antyder at akkurat det vil være det minste problemet denne sesongen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.