Gå til sidens hovedinnhold

- Fort gjort å ende på sykehuset

Nå har Torstein Horgmo fått wildcard og er klar for VM på hjemmebane.

Om en snau måned arrangeres snowboard-VM i Oslo Vinterpark.

Norge har flere kandidater til pallplass både i slopestyle og halfpipe, men landslagssjef Thomas Harstad er ikke i tvil om at alt må klaffe for å lykkes.

- Vi håper på medalje, men nivået er vanvittig høyt. Det er omtrent 30 utøvere som har muligheten til å vinne og det er utrolig jevnt i toppen. Det er litt annerledes enn i andre idretter. I langrenn er det to-tre som kan vinne. Her er det langt flere, sier Harstad til Nettavisen.

Tror på medalje
Han har likevel tro på at Norge kan slå godt ifra seg i VM på hjemmebane.

- Hvis vi ser på konkurransene som er gjennomført i år, så har vi vunnet mye og har utøvere som er gode nok for medalje. Men som sagt, er det veldig høyt nivå. Mange kan de samme triksene og det skal klaffe den dagen om man skal hevde seg.

Norges fremste VM-håp, Torstein Horgmo, har på grunn av skader og deltakelse i andre konkurranser ikke kvalifisert seg gjennom TTR-rankingen. Forrige uke fikk trønderen beskjed om at han får delta i VM gjennom et såkalt wildcard. Landslagssjefen har stor tro på 24-åringen i VM.

- Horgmo har vært på pallen jevnt og trutt og vunnet mange konkurranser. I tillegg har både Ulrik Badertscher og Gjermund Bråthen vunnet konkurranser før jul, så vi har flere som kan hevde seg.

Harstad mener stabiliteten er noe av det som skiller Horgmo fra mange av de andre utøverne.

- Han er fryktelig stabil og lander når det gjelder. Han har de fleste triksene i bagen og da blir det veldig høye poengsummer, sier landslagssjefen.

HTML EMBED

- Fort gjort
De drøye triksene fører imidlertid til noen smeller. Under innspilling med filmteamet Field Productions på Lillehammer på nyåret, fikk han enda en smell og blackout.

- Jeg hekta da jeg skulle gjøre et triks ut fra flata på railen. Jeg fløy ut og klinka sida av kroppen så hardt at det slo pusten ut av meg. Det har skjedd en del ganger før også, men aldri så hardt at jeg ikke har fått oksygen til hjernen. Jeg fikk blackout og er ganske ør i dag, uttalte Horgmo til adressa.no.

Harstad erkjenner at det er en del av risikoen når man kjører såpass hardt som Horgmo gjør.

- Han har hatt litt uflaks også, men han kjører hardt. Da er det fort gjort å få et stygt fall og ende på sykehus. Det henger sammen med at han utfører hopp med høyere risiko.

10. februar kan du se Torstein Horgmo og resten av verdenseliten utføre spektakulære triks i Oslo Vinterpark

.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?