Javier Hernandez har vært en ubetinget suksess for Manchester United denne sesongen. Meksikaneren har scoret 20 mål i alle turneringer, etter at han kom for seks millioner pund fra C.D. Guadalajara i fjor sommer.

Fra å være ukjent for de fleste i fotballverden for et år siden, er Javier «Chicharito» blitt en verdensstjerne, og blir av noen utpekt som en nøkkelspiller i lørdagens mesterligafinale mot Barcelona.

Det var det ikke mange som hadde trodd før sesongen startet.

Trodde ikke på at det var United
Overgangen fra Guadalajara kom ut av det blå, og Manchester Uniteds interesse kom som en overraskelse også på Hernandez selv. Han trodde rett og slett ikke på det.

Første gang Chicharito snakket med Jim Lawler, som er United sjefsspeider, trodde han ikke at Lawler var å stole på - selv om Lawler ga meksikaneren et visittkort med logoen til Manchester United.

- Jeg visste ikke om det var ekte eller ikke fordi mange sleipe agenter i Mexico har kort med logoer til alle de store klubbene i verden. Så jeg tenkte at han var en av dem, forteller Hernandes til The Telegraph.

Les også:Gjenopplev lagenes vei til finalen

Det var først da han snakket med faren sin at han skjønte at interessen var genuin. Det hadde nemlig gjort faren meget emosjonell.

- Faren min sa at det virkelig var United. Jeg sa til at han ikke skulle spøke med sånt, men da jeg så at han begynte å gråte, skjønte jeg at det var sant. Det var faktisk Manchester United, sier Hernandez.

Holdt avtalen hemmelig
Faren til Chicharito hjalp til under overgangen, som ble holdt svært hemmelig. Ikke engang familien, eller agenten, til spissen visste om overgangen før den ble fullført i april 2010.

- Faren min og jeg visste om avtalen i to, tre måneder. Det var veldig vanskelig å holde den hemmelig. Vi er en stor familie, som står hverandre veldig nært og vil alltid snakke om hva som skjer med hverandre. Men vi fortalte det ikke til besteforeldrene eller til moren min, så det var vanskelig, innrømmer Hernandez.

HTML EMBED

Da Hernandez senior og junior fløy til Manchester for å fullføre avtalen løy de til familien. Det var ferieuke i Mexico, så de sa at de skulle til Atlanta i USA for å finne et hotell og bli kjent med byen.

- En time før avtalen ble offentliggjort, ringte vi familien og vennene våre fra Manchester for å fortelle dem om overraskelsen. Jeg skulle spille for Manchester United, sier «den lille erten».

- Må tenke på oss selv
Historien om Javier Hernandez og Manchester United har vært en suksess som kan kulminere i mesterligagull. Wayne Rooney tror Hernandez kan være den som avgjør finalen.

- Han har spilt nesten hver uke denne sesongen og scoret mange mål. Det har vært fantastisk, og det ville ikke overrasket meg om han scorer vinnermålet i finalen for å toppe det hele, sier Rooney til klubbens hjemmeside.

Følg mesterligafinalen fra klokken 20.45 i vårt LIVE-system!

Hernandez er selv mer opptatt av laget, og mener at United ikke må legge om spillestilen selv om de møter Barcelona.

- Vi forbereder oss i alle turneringer ved å se på hvert lag så vi vet hvordan de kommer til å spille. Barcelona har noen lure spillere, men det viktigste er å tenke på oss selv. Vi vil spille på den måten vi har spilt hele sesongen, og vi vil vinne på den måten, forklarer Hernandez.

Champions League-finalen kan du se på Viasat 4, Viasat Sport HD og Viasat 3D. Kampen starter 20.45.