RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortapt uten Boonen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
QuickStep-laget fungerer ikke uten Tornado Tom.

Mens Phillipe Gilbert ikke er i form viste Tom Boonen lovende takter i Tour of Qatar.

Det belgiske QuickStep-laget har i 2011-sesongen fått sin store stjerne tilbake fra skade. Samtidig har superduoen Boonen-Steegmans blitt gjenforent, og unge Nikolas Maes ser ut til å stå foran sitt internasjonale gjennombrudd.

At Boonen har lagt kneskaden som ødela forrige sesong bak seg er ekstremt viktig for laget, lagkameratene vet rett og slett ikke hva de skal gjøre uten han.

- Han har aldri vært en klarere leder. Hvis noe skjer med han merker du med en gang at de andre blir litt borte mentalt, sier sportsdirektør i QuickStep og tidligere Gent-Wevelgem-vinner Wilfried Peeters til Het Laatste Nieuws ifølge velonation.

Boonen fungerer som en mentor for mange unge og lovende ryttere. Nikolas Maes (24), Frederique Robert (22), Andreas Stauff (24) og Julien Vermote (21) er noen av de mest spennende guttene i det belgiske laget.

24-åringen Nikolas Maes har allerede gjort seg bemerket ved å vinne ungdomstrøya i Tour of Qatar.

- Kan sitte i finalen i klassikerne
Maes kjører sin andre sesong for storlaget. Dit kom han ved å kjøre godt for det litt mindre laget Topsport Vlaanderen, tidligere Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen. 24-åringen er en av mange belgiere med samme styrker som Tom Boonen.

En litt annerledes belgier kan du lese om her: Belgias beste klatrer siden 70-tallet .

Sportssjef Peeters har fulgt Maes lenge og sett unggutten ta steg for steg. Neste steg er verdenstoppen.

- Han har stort potensiale. Han kan sitte i finalen i en klassiker, mener Peeters.

I motsetning til Gabriel Rasch er ikke Maes den beste til å kjøre i felt. I hvert fall ikke uten læremester Tom Boonen ved sin side.

- Nikolas er en rytter du må følge med på. Skjer det noe uforutsett, nøler han. Å improvisere er noe du lærer gjennom erfaring, og Nikolas er bare 24, sier Peeters.

Revansj
QuickStep-dominansen i brosteinsklassikerne i 2008 og 2009 ble snudd til Cancellara-dominans i 2010.

I 2011 vil QuickStep ta tilbake tronen i rittene som er de klart viktigste sykkelrittene i Belgia. Dette avhenger i stor grad av sjefen selv, Tom Boonen.

Boonen var i sin tid arvtageren til legendariske Johan Museeuw. Hvem som skal ta over tronen etter Boonen er ennå uklart, kanskje åpenbarer en av de unge QuickStep-rytterne seg som den nye brosteinkongen i belgisk sykkelsport under årets brosteinklassikere.

Kanskje er Nikolas Maes den nye kongen av brosteinen.

Hvem tror du takler brosteinen best i 2011? diskuter her .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere