Gå til sidens hovedinnhold

Forteller alt i bok

Kontroversielle Tyler Hamilton gir ut selvbiografi.

Den tidligere sykkeldoperen og lagkamerat av Lance Armstrong, Tyler Hamilton, skal gi ut selvbiografi.

Boken kommer den 18. september og er skrevet sammen med Daniel Coyle, som tidligere blant annet har fulgt Lance Armstrong tett da han vant sin sjette tour.

Boken får tittelen «The Secret Race: Inside the Hidden World of the Tour de France: Doping, Cover-ups, and Winning at All Costs»

Ifølge forfatteren kommer boka til å fortelle alt, helt usensurert.

- Da jeg startet å snakke med Tyler, forsto jeg at dette var en historisk mulighet, sier Coyle, ifølge Cyclingnews.

- Ingen har noen gang hatt en billett bak veggen av stillhet, bak lukkede dører og på lagbussen. På de siste to årene, i mer enn 200 timer med intervjuer og turer til nøkkelsteder i Spania og Frankrike, har Tyler gitt meg full tilgang til historien. For å verifisere og underbygge ham, har jeg også snakket med utallige uavhengige kilder. Dette inkluderer tidligere lagkamerater, hvor flere kommer til å snakke for første gang. Dette er en klassisk fortelling om menneskelige ambisjoner og om å vinne for enhver pris.

Hamilton har tidligere innrømmet at han dopet seg gjennom karrieren. Dette har han gjort foran en storjury i hjemlandet USA og i et oppsiktsvekkende intervju med 60 Minutes.

Han er også, en av mange, som har beskyldt Lance Armstrong for å dope seg. Nylig mistet Hamilton OL-gullet han vant i 2004.

PS: Lanseringsdatoen er ironisk nok også bursdagen til Lance Armstrong.

Kommentarer til denne saken