Under verdensmesterskapet i Oslo var Håvard Klemetsen en av de aller beste kombinertutøverne i hoppbakkene, både under trening og i de fire rennene.

Fredag fulgte han opp med å være best i bakken i Lahti også.

32-åringen fra Kautokeino hoppet 127,5 meter. Det var ikke lengst, men Kaarel Nurmsalu fra Estland fikk hoppe fra tre avsatser høyere, så hans 130,5 var på ingen måte like imponerende.

Kokslien langt bak
Gudmund Storlien viste oppløftende takter da han strakk seg til 124,5 meter og ble nummer seks i bakken, mens Mikko Kokslien heller ikke denne gang fikk hoppingen til å stemme.

Norges bestemann i verdenscupen landet på 108 meter og måtte gå ut 1,37 minutter bak Klemetsen i sporet.

Fredagens kombinertrenn ble vunnet av tyskeren Björn Kircheisen, som gikk ut på tolvteplass, 1,02 minutter bak Håvard Klemetsen. Han fikk tøffest kamp av sin landsmann Eric Frenzel. Den ferske verdensmesteren endte på andreplass, slått med 5,4 sekunder av Kircheisen.

Verdenscupleder Jason Lamy Chappuis endte på tredjeplass.

Håvard Klemetsen gikk i mål til femteplass, mens en annen nordmann - Jan Schmid - ble nummer seks.

Nå vurderer Klemetsen å satse en sesong.

- Jeg nærmer meg mer og mer å henge med helt inn. Slik det er nå, har jeg fått en ny giv og motivasjon. Med ordentlig ramme og opplegg rundt laget, er jeg fristet til å fortsette, sier Klemetsen til VG.

Godt renn av Krog
Kokslien gikk seg opp til åttendeplassen og var bare 39 sekunder bak førstemann i mål. Gudmund Storlien falt til 15.-plass.

I Magnus Moans sykefravær gikk lagkameratene Magnus Krog og Jørgen Graabak i Granåsen Skiteam inn til henholdsvis 18.- og 38.-plass.

Truls Sønstehagen Johansen endte som nummer 41 av de 53 som fullførte rennet.

Neste sjanse for kombinertløperne kommer allerede lørdag. Også dette verdenscuprennet går i Lahti.