*Nettavisen* Sport.

Fortsatt best i Trøndelag

Foto: (Hesteguiden.com)

Det kjøres åpent trøndersk mesterskap for begge klasser på Leangen søndag kveld og Bagpipe viser seg best blant de varme.

30.09.12 14:35

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Kan Brann reise seg?
V75 Solvalla: Vi spiller om 60 millioner
Oddstips 1: Vi dropper Tippeligaen
Oddstips 2: Taper uten Falcao

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Etter at Solvalla er ferdige med sin V75-kjøring og har kåret sine Kriterievinnere, overtar Leangen travbane i Trondheim med dobbel V5 søndag kveld. Der står blant annet åpent trøndersk mesterskap for begge klasser på menyen og vår V5B-banker finner vi i varmblodshestenes oppgjør. I V5A-spillet er det så vrient å finne banker, at der må vi velge løsningen med bankerfritt.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Frode Husbyns propapandatraver 10 Bagpipe som kommer ut i V5-4B, kunne aldri rå på en knallgod Fantom Rolls i sin nest siste start, men gjorde på ingen måte et dårlig løp fra dødens. under sist mandags lunsjtrav på Leangen fikk vi se en strålende opplagt Bagpipe. Til tross for et nesten umenneskelig løp via tredjespor i 700 meter og dødens resten avgjorde Bagpipe direkte inn på oppløpet og seiret enkelt på sterke 14.3.

Søndag er det full vei og fortsatt svært begrenset motstand. Normalt vinner Bagpipe dette greit fra dødens og det er en vrien meny ellers i B-spillet. Vi tviler ikke og bankerspiller.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 10 B: 7-8-6 C: 3-2-11-12-1-4-9-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1A - Kaldblodshester. Åpent trøndersk mesterskap. 2140 meter autostart.
Kun ni hester til start her til tross for en førstepremie på 24 000 kroner, men det er bra kvalitet lell. Under tvil gir vi tipset til 6 Remelden som holder uforandret fin form. Bo Ekløf tar turen fra Sverige for å kjøre og Remelden er en allrounder som alltid er med i toppen. Knepent førstevalg.

Annonse: Grø tror favorittene får stryk i V5-1A og lanserer en pangstart på V5-spillet

7 Vorset Ivers har stort sett gått fra lange tillegg de siste månedene, men er endelig begunstiget med strekløp søndag. Stod nesten håpløst til på langt tillegg sist, men gjorde en bra sisterunde. 2 Tranmælsgutt holder også koken. Det er ikke hver gang den lille Elding-sønnen vil for fullt, men hesten er travsikker og stabil.

Hyperkapable 8 Alsaker Faks står tilsynelatende tøft inne på pengene her, men det er slik fart i denne hesten at han kan vinne om han fungerer som best. Helt nede som fireprosenter i spillet, det er veldig lite. Det er vi mer usikker på om 3 Pondus kan, han må nok legge inn et ekstra gir da denne søndagen.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 7-2-8 C: 5-3-1-4-9

HTML EMBED

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
7 Canny Boy blir ganske klar favoritt i dette monteløpet der det skiller mye på deltagerne. Canny Boy var solid treer i Leangen duathlon sist og ble treer da bak gode Fantom Rolls og Bagpipe i monteløpet og ble nummer fem i travløpet. Behersker monte svært godt, men har ikke vunnet hittil i år og vi tar med et par garderinger.

4 Naipin Surprise forsvarte seg tappert mot Bagpipe på mandag fra tet. Nå er det monte og full vei, begge usikkerhetsmomenter. Liv Pedersen opp som rytter trekker klart opp og selskapet skremmer ikke. 9 Sean Trot kunn ikke hevde seg på Biri i Biriallround tidligere i sommer, og kommer nå tilbake etter drøye to måneders pause. Har gjort en rekke gode løp i monte og skal med.

Det skal også 3 One Lomomba Siem til tross for usikker form og full vei. Mot denne gjengen synes vi den tidligere Søvik-traveren skal regnes.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 4-9-3 C: 5-8-6-2-1

V5-3A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Grunnlag under 20 000 kroner og tillegg ved vunnet 7 500 kroner, det er proposisjonene i dette løpet og da ser det umiddelbart åpent ut. Men de beste skiller seg ganske klart ut. Vi prøver en frekkis som favoritt i form av 8 Loms Brit. Denne Lome Elden-hoppa er slett ikke verst og selv om det har vært innsatser litt under pari på slutten, likte vi hoppa svært godt i seiersløpet tidligere i sommer. Blir ikke mye betrodd her, men det liker vi. Spillerne har gjort henne til sjuendevalg og hun er kun markert på fire prosent.

Blekkan selv velger 3 Heimstad Lomen som er en av tre strekhester og da er det bare å holde på hatten. Kan nok betydelig bedre enn prøveløpstiden og kan fort lede dette løpet hele veien. 6 Eldsjuba var helt nede på 31.9 som vinner i sitt comeback for tre uker siden. Ragnar Fremstad er ikke en stjernekusk og fra tillegg setter vi ham på outsiderplassen.

10 Hammer Stjernar var meget flink tetvinner fjerde sist, men har stort sett galoppert siden. Nå er det springspor og da øker sjansen for feilfri avgang. 14 Vikkifaks er i fremgang og solgte seg dyrt fra tet sist mot klart bedre hester enn dette. Klaffer det sånn noenlunde fra bakspor på tillegg kan hoppa ta karrierens første seier søndag.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 3-6-10-14 C: 11-13-1-7-2-5-4-9-12

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
8 Gjerv Prinsen har funnet storformen og selv om Lome Elden-sønnen har vært innom galoppen i to av sine tre siste løp er han ikke spesielt usikker. Vi tror han er best i dette løpet og Valstad-traveren var det nærmeste vi kom et bankerspill i A-spillet. Men galoppinnslagene er nettopp årsaken til at garderer litt.

Først og fremst med Blekkans kapasitetstraver 6 Nordlirappen som gjorde et bra løp til fjerde sist mot bedre motstand enn dette. Men også Nordlirappen kan galoppere og kanskje vel så ofte som Gjerv Prinsen. Med to litt usikre favoritter, tar vi også med formsterke 10 Nuuk på A-forslaget. Nuuk har levert sterke løp på slutten, men trives nok aller best når han får være med der fremme direkte.

I B-spillet krydrer vi også med 11 Skauga Tor (på vei mot formen nå, men drøyt tillegg), 1 Røyns Blessa (kan lede veldig lenge fra strek), 7 Ernst (det klaffer svært sjelden for hest og kusk, men hesten er god nok) og 5 Buås Mio (veldig spennende med Solhus på denne selv om formen er dunkel).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 6-10-11-1 C: 7-5-2-13-9-3-4-12

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Førstespor og fine forutsetninger for meget sparsomt startende 1 G.I. Jane i et uoversiktlig løp. Hoppa har ikke startet siden en lokalkjøring i Orkdal i sommer, og gjorde kun to starter i fjor. Var da meget god toer i et løp i oktober. Det er ikke mange kanoner her og da setter vi hoppa først.

Hun får følge av en annen strekhest, svenske 5 Bo Eden, som varierer i prestasjonene men gjorde et fint løp på Bergsåker sist. Best er uten tvil 13 Crimson Pirate, og feilfritt blir ikke fireåringen lett å stå imot. men han er usikker og tillegg er aldri en fordel da.

Fra tillegg er også 14 Abby Tutterø (møtte betydelig tøfferee motstand sist, men hemmes av bakspor på tillegg nå), 12 Unzipped (har ikke vist kampmoral, men fartsmessig er Blekkan-traveren god nok), 10 Super Princess (er brukbar og litt forbedret sist), samt 9 Nice Moment (mangler kanskje det lille ekstra, men er stadig med der fremme) aktuelle. Bortsett fra Crimson Pirate er det ikke høy kvalitet på dette løpet og bred gardering kan være smart.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 5-13-14-12 C: 10-9-6-4-2-11-8-7-3-15

Annonse: Grø byr på en vidunderlig "arkivvinner" i V5-3B

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi hadde tro på kapasitetshesten 15 Chanto Photo på Leangen sist ettersom fireåringen til Knut Brevik fra Agdenes hadde vist voldsom kapasitet både på Biri og Bjerke tidligere. Men to starter på Leangen har begge endt i galopp og sist fungerte han ikke i det hele tatt. Bakspor på tillegg trekker ikke opp og her må det garderes, men feilfritt taper ikke Chanto Photo dette løpet. Markert på syke 87 % og slik denne hesten oppførte seg sist, er det selvsagt altfor mye.

Første motbud blir Magne Olsens nye danske, 9 Rex Ø., som kommer med brukbare meritter fra Danmark. Magne Olsen har hatt voldsom suksess med sine importer det siste året, og har et fint løp på papiret. Åtte år gamle 12 Tamin Aragorn gjorde et flott løp til andre nest sist og er ikke så verst de dagene det klaffer. 5 Rotary B.R. har kun startet en gang og kom fint tilbake til tredje da etter galopp. Bak disse ser det vidåpent ut i et svakt og uoversiktlig løp.
Rangering V5-3B: A: 15 B: 9-12-5 C: 6-14-13-1-3-2-4-7-8-10-11

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi gikk litt mot 12 Engas Odin sist da hesten stod i et vanskelig startspor på sprint. men en våekn Roar Walsøe fulgte ryggen til startraske Spang Bitte ned startsiden og satt i tet etter 400 meter. Da ble det enkelt for hesten Roar Walsøe både trener, eier og kusker. Nå er det bakspor på tillegg, men også 2140 meter og vi setter ham først.

20 meter tillegg på 1 Tangen Jerven kan høres tøft ut, men Jerven fungerte overhodet ikke sist og da man vi ikke sette hesten først. Det er klart fungerer fireåringen etter Åsajerven, blir han ikke lett å fange, men innsatsen sist var tvilsom. Vi tar også med 2 Vik Jerva som forsvant i startgalopp sist, men kom fint tilbake til femte. Fra strek blir det et fint løp her.

11 Ulvsås Alma holder kanonform og holdt strålende fra dødens på Engas Odin sist. Med litt rygghjelp kan hun vinne. 6 Eng Glupa er virkelig god de dagene hun fungerer, nå setter Edvard Kristiansen seg opp. 14 Dag Jerven er i knallform, men bakspor trekker kraftig ned og det kan bli veldig langt fram her.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 12 B: 1-2-11-6 C: 14-3-8-10-15-4-7-9-5-13

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.