Fortsatt best i vest

Foto: Jan Kåre Ness (Scanpix)

Haugesund er bedre enn både Brann og Viking. - Men målsettingen er å overleve i Tippeligaen, fastholder Jostein Grindhaug.

16.01.11 19:31

VIKING - HAUGESUND 1-3:

Etter å ha banket Løv-Ham 5-0 i lørdagens kamp i vestlandsmesterskapet, skulle Haugesund møte antatt vanskeligere motstand i Viking på søndag.

Men fjorårets store overraskelse i Tippeligaen, som endte på sjetteplass foran vestlandslagene Viking og Brann, viste at laget fortsatt er det beste laget på Vestlandet.

Les også: Huseklepp-mål til liten nytte

Sjanseløse Viking
Haugesund styrte kampen før hvilen, og Nikola Djurdjic' scoring på straffespark etter et drøyt kvarter ga laget en velfortjent ledelse ved pause.

Åge Hareides menn klarte aldri å spille seg inn i matchen, og midtveis i andre omgang punkterte Simen Grov og Chris Pozniak kampen med to raske scoringer.

Dermed ble Yann-Erik de Lanlays reduseringsmål tre minutter før full tid aldri noe annet enn et fattig trøstemål.

Det gir Haugesund-trener Jostein Grindhaug god grunn til å smile, etter en god start på sesongoppkjøringen før alvoret barker løs i mars. Men på sedvanlig vis tar ikke 37-åringen på noen måte av.

- Mål om å overleve
- Nå er det tidlig, og det er ingen poeng som er delt ut ennå. Men jeg syns vi gjør to gode kamper, først mot Løv-Ham i går, og enda et hakk bedre mot Viking i dag. Det er greit å få en tidlig bekreftelse på ting, sier treneren til Nettavisen etter kampen.

De færreste hadde trodd at Haugesund skulle ende opp høyere på tabellen enn både Brann og Viking sist sesong. Men selv om mye tyder på at den trenden holder seg også i år, nekter Grindhaug å snakke om å gjenta bedriften.

- Det er ikke et mål i seg selv å få en sjetteplass, vi har et mål om å overleve i Tippeligaen. Vi må plukke så mange poeng underveis som vi kan, det er hva det handler om, fastholder Grindhaug på.

Lover nye spillere
For å hjelpe til med det kommer to nye spillere til å være på plass innen sesongstart, lover Grindhaug.

Hvem det blir er fortsatt ikke avklart. I vestlandscupen denne helgen hadde laget med seg Ole Kristian Kråkmo fra Ranheim og slovenske Luka Elsner på prøvespill.

- Vi har fått noen gode svar. Vi tar en evaluering på de i løpet av morgendagen. Vi trenger to spillere til, så vi får se om de som var med oss i helga er noen av dem, sier den hemmelighetsfulle treneren.

Men om han er skuffet over nivået på storklubbene Brann og Viking, etter å ha banket sistnevnte - som banket førstnevnte - i helgens turnering?

- Nei, jeg så Brann mot Viking i går, og det var en god kamp. Viking er nok litt skuffet i dag, men jeg regner med at de har et større potensial i laget sitt. Det gjelder å få det ut, og det tror jeg de gjør, tror Jostein Grindhaug.

PS. Brann slo Løv-Ham 2-0 i «bronsefinalen» i vestlandsmesterskapet på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag