RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ADRIAN DENNIS (AFP)

Fortsatt forbannet på Ferguson

Sist oppdatert:
Manchester United-bossen trues med søksmål.

Manchester Uniteds tyggeglade manager, Sir Alex Ferguson, skapte furore på balløya da han kalte dommer Alan Wiley for utrent etter 2-2-kampen mot Sunderland.

Og selv om skotten har bedt om unnskyldning for utspillet, så er likevel ikke alt bare fryd og gammen.

Dommerne har nemlig latt seg provosere, og nå truer de den mektige manageren med søksmål.

De mener nemlig at United-sjefen antydet at dommerstanden på toppnivå i England ikke holder mål fysisk, dette til tross for at nærmere undersøkelser har vist at bare syv spillere løp mer en dommer Wiley under oppgjøret mellom Manchester United og Sunderland på Old Trafford sist helg.

- Vi ønsker ikke at dette skal bli en kamp mellom dommerne og Sir Alex Ferguson, men han gjør det vanskelig for seg selv når han kommer med slike uttalelser, sier dommerrepresentant Alan Leighton til den engelske tabloiden News of the World.

- Om vi ikke får den dommen vi ønsker fra det engelske fotballforbundet, så er neste skritt å gå til søksmål mot Sir Alex Ferguson, fortsetter Leighton.

Fortsatt fornærmet
Han mener at alle engelske dommere ble fornærmet av skottens uttalelser, og at nevnte Alan Wiley vurderte å slutte i jobben på grunn av uttalelsene til Sir Alex.

- Det at han ikke trekker tilbake kommentaren om Wiley er en skandale. Det å antyde at en dommer ikke er godt nok trent, er det samme som å sette spørsmålstegn ved integriteten hans. En viktig del av det å være dommer, er å være i fysisk form, og jeg er overrasket over at Sir Alex ikke skjønner hvor alvorlig denne saken faktisk er.

- Ferguson tror at den unnskyldningen har gitt er bra nok, men det eneste han har oppnådd er å helle mer bensin på et allerede brennhett bål, sier Leighton.

Strengere straff
Dommerstanden ønsker ikke bare at United-sjefen skal bli ilagt en bot og bli utesteng for oppførselen. De ønsker også at han skal bli nektet å snakke til laget før og underveis i kamper. En straff José Mourinho fikk under sin tid som Chelsea-manager.

- Vi ønsker at det skal bli strengere straff for slik oppførsel.

- Vi har ikke snakket jurister enn så lenge. Vi håper fortsatt på en skikkelig unnskyldning. Og vi ser an hva FA gjør med denne saken, forteller Leighton.

Dermed ser det også ut til at det engelske fotballforbundet blir nødt til å forfølge denne saken videre. Det er ventet at de vil avholde et krisemøte allerede mandag.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere