Gå til sidens hovedinnhold

- Fortsatt gode muligheter for at det ikke blir OL

Frp vil bruk «nei til OL» som et viktig forhandlingspunkt med ny regjering.

Natt til tirsdag ble det klart at flertallet av Oslo-borgerne har stemt ja til å sende inn en søknad for å arrangere vinter-OL i 2022. 172.837 sa ja, mot 140.982 på nei-siden.

Avstemmingen var imidlertid kun rådgivende, og det er langt fra sikkert at politikerne vil høre på velgerne.

- Det er fortsatt gode muligheter for at det aldri blir sendt inn en søknad, sier idrettspolitiske talsmann i Frp, Øyvind Korsberg, til Nettavisen.

- Et svært viktig forhandlingspunkt
Før en eventuell søknad blir sendt inn, skal den nye, borgerlige regjeringen bestemme seg for om de mener Norge bør arrangere OL. Stortinget må behandle søknaden om en statsgaranti på om lag 30 milliarder kroner i løpet av høsten 2014.

Høyres Erna Solberg har ikke ønsket å avsløre hvordan hun stiller seg til spørsmålet, men Fremskrittspartiet har hele tiden vært soleklare på at de ikke ønsker et OL til Oslo. De vil bruke dette som et viktig forhandlingskort når de nå gå inn i samtaler for å danne en borgerlig regjering.

- Det vil være et svært viktig forhandlingspunkt for Frp. Vi kommer til å legge vekt på at det blir ført en ansvarlig, økonomisk politikk, og at midlene skal brukes på mer samfunnsnyttige ting, sier Korsberg.

- Dette må få en rask, politisk avklaring, så folkene som holder på med søknaden ikke kaster bort tid, mener han.

- Ikke demokratisk
Korsberg er ikke enig i at over 170.000 av omtrent 320.000 stemmer, er et rungende ja.

- Med den massive kampanjen ja-siden har kjørt, synes jeg det burde ha vært et mye klarere ja.

Frp-politikeren tror alle ville ha sagt ja til å arrangere OL i egen by, men at det ville ha blitt et nasjonalt nei til å arrangere i Oslo.

- Hadde avstemmingen vært nasjonal, ville man ikke ha hatt det samme resultatet. Man vil bruke skattepenger fra alle i Norge til å arrangere i Oslo. Det kan ikke kalles demokratisk. Ettersom bare Oslo fikk stemme, bør jo også Oslo ta hele regningen ved et OL.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken