Fortsatt håp for Geox- laget?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Har en uke på å skaffe seg nye sponsorer.

23.10.11 09:23

Det gikk fort fra himmel til helvete for Geox-laget denne sesongen.

Etter å ha vært høyt oppe i Vuelta a España, da Juan Jose Cobo overraskende nok vant sammenlagt, kom nedturen da skoprodusenten Geox trakk sine sponsormidler 20.oktober.

Les også:Krise i Cobos lag

Nyheten om at hovedsponsoren trakk seg virket til å komme som lyn fra klar himmel på lageier Mauro Gianetti. Like overrasket ble sportslig leder i laget, Joxean Fernández Matxin.

- Det smertet å lese pressemeldingen fra Geox (der de skriver at de trekker seg ut av sykkelsporten, red. anm.) samme dag som det var deadline for registrering hos UCI, noe som ikke ga oss noe manøvreringsrom, sier Matxin ifølge velonation.

30. oktober
Men Matxin har på ingen måte gitt om håpet om å redde laget. Nå har han sendt ut en oppfordring til mulige sponsorer og potensielle samarbeidspartnere.

- Jeg er fortsatt optimistisk, noe jeg alltid har vært. Men om vi ønsker å få til dette, så må vi jobbe for det, og omgjøre innsats til resultat før 30. oktober, sier han, og referer da til UCIs endelige frist for å levere inn en lagsøknad.

Det vil si at lagledelsen må klare å skaffe nok penger til å drive laget i løpet av neste uke. I en sport hvor selv ikke det mestvinnende laget klarer å skaffe seg en ny sponsor etter å ha lett i over et halvt år, virker det som en formidabel oppgave.

Men skulle lagledelsen klare å utføre det mirakelet kan de ha et meget sterkt lag også neste sesong.

For selv om flere av lagets ryttere er hete på overgangsmarkedet, virker det som at de fleste har tenkt til å se an hvordan situasjonen utvikler seg, før de tar sine valg.

Sterke kort på hånden
Denis Mensjov har uttalt at han har flere tilbud, men siden han har en svært lukrativ kontrakt med Gianetti ønsker han helst å bli værende om det skulle dukke opp en ny hovedsponsor.

Juan Jose Cobo er i samme båt som sin russiske lagkamerat. Etter å ha tatt en sjokkseier I Vuelta a España forhandlet han frem en ny kontrakt med laget. Når de fleste andre topplagene i verden allerede har brukt opp hele budsjettet og fylt opp stallen foran 2012-sesongen, sier det seg selv at det ikke er mange som kan matche de betingelsene Cobo har i Geox-laget.

Det er med andre ord gode kort Matxin og Gianetti har på hånden når de nå jakter nye støttespillere. Så spørs det om det veier opp for mangelen på tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.