*Nettavisen* Sport.

Fortsatt håp for homofile Sam

TIL COWBOYS? Michael Sam skal være på vei til Dallas Cowboys.

TIL COWBOYS? Michael Sam skal være på vei til Dallas Cowboys. Foto: Usa Today Sports (Reuters)

Michael Sam kan ha funnet seg en ny klubb.

Michael Sam så lenge ut til å bli historiens første åpent homofile spiller i NFL, men lørdag ble den amerikanske fotballspilleren vraket av St. Louis Rams.

Det til tross for at flere eksperter så på ham som et førstevalg i hans aktuelle posisjon. Men Rams valgte i stedet å gå for udraftede Ethan Westbrooks.

Konkurrerende klubber hadde dermed 24 timer på seg til å overta Sams kontrakt, men heller ingen andre lag ønsket å sikre seg 24-åringens tjenester.

Det har vært mye snakk i USA om at Rams vraket Sam fordi han var homofil.

Klubben har imidlertid avvist dette på det sterkeste, og hevder det kun ligger en sportslig vurdering bak vrakingen av 24-åringen.

Nå ser det imidlertid ut til at Sam er på vei til NFL-laget Dallas Cowboys.

NBC melder onsdag at 24-åringen skal gjennomgå en medisinsk sjekk hos klubben, før han slutter seg til lagets treningstropp.

Cowboys-eier Jerry Jones har ikke tro på at det finnes dårlig PR, og håper oppmerksomheten rundt 24-åringen kan være positivt for klubben.

Laget skal også slite defensivt, noe som fort kan bety at Sam kan komme til å få muligheten på Cowboys' førstelag utover sesongen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.