Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt ikke gode som gull

Newcastle luktet lenge på seriegullet i fjor, men sprakk som en ballong da det gjaldt som mest. Ingenting tyder på at årets sesong blir annerledes.

Newcastle hadde den enkleste sesongavslutningen av alle topplagene i fjor, og var en gullkandidat da åtte kamper gjenstod.

Så sprakk laget totalt, og måtte nøye seg med bronse.

TV 2 Nettavisen tror ikke at det blir noe bedre i år. Bronse er maksimalt. Vi tipper en liten nedtur, og 5. pla

Mangler defensiv forsterkning

I sommer har Newcastle bare forsterket med Lee Bowyer fra nedrykkede West Ham. En god spiller, men trolig hadde Newcastle hatt mer bruk for en forsterkning i back-rekka.

I fjor ble det 48 baklengsmål, og store problemer på bortebane. Hele åtte lag var bedre defensivt. På bortebane tok Newcastle bare 22 poeng av 57 mulige. Også det form som ikke var et topplag verdig.

TV 2 Nettavisen har derfor vanskelig for å skjønne at Bobby Robson ikke har hentet inn et eneste nytt defendivt fjes før årets sesong.

Shay Given holder imidlertid høy klasse, og reddet nesten alene onsdagens 1-0-seier borte mot Partizan Beograd. Foran seg har han blant annet Jonathan Woodgate, men rundt den tidligere Leeds-spilleren er det fortsatt litt for dårlig besatt. Og litt tynt. Og tro meg: Da har jeg ikke glemt Titus Bramble og Andy O´Brien.

Glimrende midtbane

Midtbanen er best besatt. Nesten for godt. Kieron Dyer, Gary Speed, Laurent Robert, Lee Bowyer, Solberto Solano, Jermaine Jenas og Hugo Viana kjemper om plassene. Sistnevnte ble kjøpt for hundre millioner kroner fra Sporting Lisboa, men skuffet stort i fjor.

Lengst framme er duoen Alan Shearer og Craig Bellamy nok til å skremme de fleste. Carl Cort, Shola Ameobi og Tresor Lua-Lua dekker opp.

Holder Shearer hele sesongen?

Likevel er det ikke til å skyve under en stol at nettopp Shearer er viktig, men hvor lenge holder den 33 år gamle målmaskinen? Han kommer nok til å score i bøtter og spann i år også, men holder han seg skadefri hele sesongen?

Kieron Dyer er også utsatt for skader, og vi er også usikre på om Robson har klart å temme Craig Bellamy i løpet av sommeren.

Newcastle havner garantert ikke lavere enn 5. plass, men heller ikke høyere enn 3. plass. De pleier som regel å tape de avgjørende storkampene, og mangler vinnerkulturen som spesielt Arsenal og Manchester United innehar. Derfor er det bare å beklage overfor fansen som så sårt savner en tittel: Den kommer nemlig ikke i år heller.

Se Newcastles treningskamper.

Se Newcastles kjøp og salg.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene