*Nettavisen* Sport.

Fortsatt nei til Norge

Foto: (scanpix)

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Til tross for at Norge har et akutt stopperproblem - Erik Hoftun står fast på at landslagskarrieren er over. – Det er et ”ikketema”, sier Rosenborg-kjempen.

21.08.04 22:23

ROSENBORG - TROMSØ 3-0: Etter at Claus Lundekvam ble skadet i oppgjøret mot Belgia mer enn antydet landslagsboss Åge Hareide at han kunne tenkt seg Erik Hoftun i stallen. Mot Tromsø viste Rosenborg-stopperen hvorfor han er ønsket tilbake med flagget på brystet. Etter et par tapte løpsdueller mot landslagsspiss Ole Martin Årst ga han beskjed om at nok var nok, stengte døra for kvelden og storspilte både defensivt og offensivt.

- Synes det går greit for tida. Fotball er kjempeartig på dager som dette, men Rosenborg holder for meg. Jeg har mer enn nok av utfordringer her. Det er imidlertid hyggelig at folk ønsker meg tilbake på landslaget, men det blir ikke aktuelt, sier banens beste spiller i gullkampen mot Tromsø.

Angrepsvåpen
Ikke nok med at han med plettfritt stopperspill fikk de fryktede TIL-spissene til å slite seg i håret gang på gang, i dag var han også et farlig angrepsvåpen for hjemmelaget.

- Når vi fungerer som lag er det også lettere å lykkes individuelt. Fikk legge ut på noen raid i dag og følte jeg lykkes bra også offensivt. Kjempeartig kamp, som vi vant helt fortjent, sier Hoftun, som medgir at gjestene med litt flaks kunne ha tatt ledelsen før de drøyt 20.000 tilskuerne hadde rukket å varme opp setene på Lerkendal.

- De hadde et par skumle sjanser i åpningsminuttene. Men etter at vi tok ledelsen overtok vi mer av mer av spillet. Andreomgangen eide vi fra start til mål og seieren var fullt fortjent. Nå har vi skaffet oss en liten margin til de argeste utfordrerne i toppen og kan slippe ned skuldrene. Tror det skal bli mye bra spill utover høsten, sier Rosenborg-kapteinen, som allerede har begynt å glede seg til neste seriekamp – på Røkkeløkka.

- Vi trives godt i Molde og er innstilt på å hevne det forsmedelige nederlaget fra i vår. Vi skal ganske enkelt vinne den kampen, sier Hoftun, som ikke vil være med på at Rosenborg tok et langt skritt mot nok et seriemesterskap med seieren over Tromsø.

Israel neste
- Det er alt for tidlig å begynne og snakke om mesterskap i august. Vi tok tre poeng mot et annet topplag. Viktig, men ikke noe mer enn det. Det er fortsatt mange kamper igjen i serien og vi må stå på knallhardt også i fortsettelsen dersom det skal bli gull, sier RBK-veteranen. Allerede i morgen tar han med seg resten av mannskapet på Rosenborg-skuta og reiser til Israel. Returoppgjøret mot Maccabi Haifa i siste kvalikkamp for årets Champions Leauge står for tur onsdag.

- Jeg har en god følelse foran denne kampen. Vi har et bra utgangspunkt etter 2-1-seieren på Lerkendal. Scorer vi mål, noe jeg tror vi gjør, skal vertskapet få slite. Tror det blir en artig tur til Israel, avslutter Erik Hoftun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.