Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt ondt blod etter VM-fadesen?

Valverde og Rodríguez har ikke skværet opp etter fiaskoen i Firenze.

De to siste ukene har vært en følelsesmessig berg- og dalbane for Joaquim Rodríguez.

Under VM i Toscana hadde han seieren i lomma før Rui Costa innhentet ham på de siste meterne.

Observatører hevdet Rodríguez ble forrådt av landsmann Alejandro Valverde, som ikke fulgte hjulet til Rui Costa, hans lagkamerat fra Movistar.

Bare en uke senere ble skuffelsen snudd om til gledesrus, da «Purito» gikk helt til topps i Giro di Lombardia for andre året på rad.

I et intervju med spanske ABC forteller Rodríguez at han enda ikke har skværet opp med Valverde etter den mye omtalte hendelsen på oppløpet i Firenze.

- Alle har sin mening om hva som skjedde, men vi er ikke enige. Han er ikke enig med meg og jeg er ikke enig med ham, sier Rodríguez.

Kampen om regnbuetrøyen har alltid vært gjenstand for oppbyggelige konspirasjoner, skitne triks og sjalusi. I 1963 ble Rik Van Looy dolket i ryggen av sin landsmann og opptrekker Benoni Beheyt, som stjal tittelen på oppløpet. I 1968 vant Vittorio Andorni uten motstand da Eddy Merckx, hans kaptein fra Faema-laget, pasifiserte feltet. For ikke å nevne Jacques Anquetil, som på en dårlig dag på Nurburgring i 1966, dedikerte sin energi til å holde Raymond Poulidor unna seier.

Sviktet av Valverde
I finalen av årets VM lå Rui Costa og Valverde lenge i dragsuget til Vincenzo Nibali, som ledet jakten på Rodriguez på de siste kilometerne. Men da Nibali gikk tom for krefter akselererte Rui Costa, uten at Valverde agerte.

33 år gamle Valverde hevdet han ikke hadde krefter til å jage sin lagkamerat fra Movistar. Rui Costa fikk dermed fatt i Rodríguez, som tok sølv. Valverde fikk bronse.

- I Spania synes mange at sølv og bronse er en stor bragd. Men for meg betyr det ikke noe som helst, forteller Rodríguez – som ikke klarte å holde tilbake tårene under medaljeseremonien.

- Vi burde tatt gull og sølv i Firenze. Jeg er aldri fornøyd når vi kunne gjort bedre. Hvis man leder 4-0 og blir innhentet de siste minuttene, bør man ikke være fornøyd.

Flørter med Alonso
I kjølvannet av VM-nederlaget fikk Rodriguez en hyggelig opptur da Formel 1-fører Fernando Alonso inviterte ham

Ferrari-senteret i Maranello. Alonso planlegger å starte sitt eget sykkellag i 2015.

- Jeg har kontrakt med Katjusja i 2014 og 2015, sier Rodriguez, før han legger til:

- Men det ville vært strålende å kjøre for laget til Alonso.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken