Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt stor i kjeften

- Det er altfor mange som sier «vi får se hvordan det går», mener Emil Hegle Svendsen.

TORSBY (Nettavisen): Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd sist vinter. Men tre pallplasseringer i verdenscupen og en bronse fra mixed-stafetten i VM var ikke det Emil Hegle Svendsen hadde håpet.

For 22-åringen fra Ranheim legger lista høyt. Og gjør ingen hemmelighet av det.

- Målet er å slå alle hver gang. Det er jo derfor man holder på med dette. Jeg deltar ikke for å bli nummer fire eller fem, sa «Super-Svendsen» til Nettavisen for snart et år siden.

Vil vinne
Han er ikke mer beskjeden nå.

- Det er altfor mange som sier «vi får se hvordan det går», fastslår Emil Hegle Svendsen.

Nettavisen møter ham under skiskytterlandslagets samling i Torsby. Rommet er i en slik forfatning at den unge trønderen legger ned fotoforbud, av frykt for represalier fra sitt moderlige opphav.

Men om rommet er rotete, så er Svendsen ryddig og lettfattelig når han snakker:

- Målet til vinteren er å vinne et verdenscuprenn. Det er ingen grunn til å legge skjul på det. Jeg liker å være offensiv, poengterer han.

Bitter VM-nedtur
Forrige sesongs VM i Anterselva ga Svendsen en ekstra dytt i rumpa. For VM ble ikke slik han hadde tenkt seg.

- Jeg følte på forhånd at jeg hadde muligheten til en pallplass. Derfor føler jeg meg akkurat nå utrolig skuffet, sa han til Nettavisen etter femteplass i jaktstarten.

Etterpå ble det bronse i mixed-stafetten, og deretter ble Svendsen syk.

- Det var utrolig skuffende, for jeg var i kjempeform under VM. Den nedturen har gjort meg ekstra motivert, sier Svendsen nå.

Nyttig lærdom
- Hva var den viktigste lærdommen fra forrige sesong?

- At hvis det går opp og ned i sesongforberedelsene, så går det sannsynligvis opp og ned i selve sesongen også. Skal man hevde seg, må man være godt nok forberedt.

Derfor er det med et aldri så lite smil Emil Hegle Svendsen konstaterer at barmarkssesongen har vært betydelig mer knirkefri enn tilfellet var i fjor.

- Jeg har vært frisk og skadefri, og har trent mye og godt. Jeg tror jeg får et løft, sier han.

Spesielt har han tatt et viktig steg på standplass.

Best bak Bjørndalen
- Jeg har fått satt skytetreningen mer i system. Jeg går ikke på skytebanen bare for å skyte. Når jeg er der, er det for å gjøre en jobb, fastslår Svendsen.

Langrennstrener Torgeir Bjørn bekrefter at det er framgang å spore.

- Vi har hatt mange testrenn på samlingene i sommer. De har vist at Ole Einar Bjørndalen fortsatt er best. Men bak ham er det Emil og Stian Eckhoff som har vært mest stabile på et høyt nivå, sier Bjørn til Nettavisen.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner