*Nettavisen* Sport.

Fortsatte der han slapp

Foto: Ap Photo / Scanpix

Den regjerende verdensmesteren Sebastian Vettel hadde full kontroll i Australian Grand Prix.

27.03.11 13:13

Sebastian Vettel vant fjorårets Formel 1-tittel etter å ha vunnet tre av de fire siste løpene. I årets første løp, Australian Grand Prix, var tyskeren overlegen.

23-åringen startet i pole position, og holdt ledelsen gjennom hele løpet. I mål var han hele 22 sekunder foran Lewis Hamilton, som tok andreplassen. Lotus Renault-føreren Vitaly Petrov tok sin første pallplassering i karrieren med en tredjeplass.

- Det var et åpenbart et godt løp. På slutten roet det seg ned, ettersom Hamilton ikke presset så hardt lenger. Starten var avgjørende. Jeg fikk en god start, men visste ikke om det var nok. Jeg så Hamilton og Webber kjempet om posisjonene, og da kom jeg meg fri, sa Sebastian Vettel på pressekonferansen etter løpet, sa vinneren Vettel på pressekonferansen etter løpet.

Vettel ble historiens yngste Formel 1-verdensmester da han tok tittelen forrige sesong, og Red Bull-føreren har nå tatt opp jakten på Michael Schumachers rekord på sju titler.

Schumacher, som gjorde comeback forrige sesong, trakk seg fra løpet etter 23 runder. Schumachers comeback-sesong var ikke vellykket, og 42-åringen fikk dermed ingen god start på årets sesong heller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.