Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter å drive svømmehallen på Lambertseter

I vinter fryktet Lambertseter svømmeklubb å miste svømmehallen. I stedet fikk de en ny og bedre avtale.

LAMBERTSETER: Like etter nyttår ble driften av Lambertseter svømmehall lagt ut på anbud. Lambertseter svømmeklubb (LS) som har driftet hallen de siste årene, har i vinter kjempet for å beholde driften. Det har de nå fått.

Del på Facebook

Svømmeklubben fryktet at en kommersiell aktør ville få driften av svømmehallen, noe som ifølge dem selv ville vært katastrofalt for klubben. Da anbudsrunden var over viste det seg at LS var den eneste søkeren.

Ikke lønnsomt

– Å drive svømmehall er ikke en kommersiell ting, det er større utgifter enn inntekter. Det er først og fremst et servicetilbud til befolkningen, sier daglig leder i Lambertseter svømmeklubb Frank Pedersen.

Klubben mente at de hadde for dårlige vilkår for å drifte hallen, utgiftene hadde i flere år gått opp, mens den offentlige støtten ikke var blitt endret.

LS godtok derfor ikke betingelsene og ble kalt inne til byråd Jøran Kallmyr.

– Vi ble enige om å gjøre en midlertidig avtale, med sikte på forlengelse i fem år. Byråden sa at hele spekteret av driftsavtaler kommunen har gjort med idrettsklubber skal evalueres, sier Pedersen.

Bra utgangspunkt

– Vi er veldig godt fornøyd med det utgangspunktet vi nå har fått, sier Pedersen.

Den nye avtalen innebærer et bedre driftstilskudd, og det er kommet signaler om at det kan komme investeringsmidler til å modernisere anlegget.

Pedersen sier at de nå kanskje vil sette ned priser på halleie og publikumspriser. I alle fall vil en ny kontrakt hjelpe til med å holde engasjement i klubben.

– Vi er den klubben i Norge som lærer flest barn å svømme, og det vil vi fortsette med, sier Pedersen.

LES OGSÅ: OBOS-medlemmer kan bade gratis

LES OGSÅ: Bransjepris til Lambertseter