Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter å imponere i X-Games

André Villa gjør seg bemerket i ny gren.

- Jeg har et mål om å komme på podiet i Barcelona, sa André Villa til Nettavisen tidligere i mai.

På selveste 17. mai skulle han forsøke å ta nok en medalje i X-Games-grenen «Speed & Style».

Tidligere i vår debuterte Villa i grenen med en sterk sølvmedalje i Brasil. Lørdag skulle han forsøke å forsvare den sterke innsatsen i sambaens hjemland.

Svakt seeding-løp
Dette var Villas andre stevne, i en gren som er helt ny innen sporten. Speed & Style gjennomføres med at to personer kjører mot hverandre i fire runder rundt en supercrossbane. Underveis i rundene gjennomfører utøverne tre freestylehopp, og vinneren kåres etter at tid og stilpoeng er lagt sammen.

Det gikk ikke slik han hadde håpet på forhånd. Vågå-gutten måtte ta til takke med 4.-plass.

- Jeg skulle gjerne hatt et bedre seeding-løp og visste jeg kom til å møte hard motstand tidlig. Derfor var det bare å klinte til fra start. I kvartfinalen dro jeg til med en perfekt backlip tsunami og slo ut en av helgens favoritter, Edgar Torronteras, sier Villa.

I semifinalen fikk Villa tøff motstand. Mike Mason, som var storfavoritt før fredagens stevne, var nordmannens siste hindring på vei mot en finale. Mason ble for tøff for Villa, som dermed måtte gjøre seg klar for bronsefinale mot superstjernen, Nate Adams.

Tøff fight
- Bronsefinalen var veldig «tight» og jeg trodde jeg hadde den i boks, men triksene til Nate Adams ble scoret høyere. Det ble en 4.-plass denne gangen, men jeg har ingen grunn til å være misfornøyd med det, selv om målet var medalje. Dette er kun mitt andre Speed & Style-stevne, og jeg lærer fortsatt veldig mye fra gang til gang, sier Villa.

Villa har tidligere vært en av verdens fremste utøvere i freestyle motorcross, og han er en stor stjerne i X-Games-sirkuset.

31-åringen valgte imidlertid å skifte motorcross-gren fordi han føler han ikke vil ta den samme risikoen lenger.

- Jeg mister en kompis omtrent hver år, det er den mest ekstreme sporten i verden, sa Villa til Nettavisen.

HTML EMBED
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken