Fortsetter å skylde på hverandre

Onsdag kveld skulle vært første spilledag for flere av lagene i årets NHL-sesong. Men spillerne og eierne fortsetter å skylde på hverandre, og ingen løsning på lockouten ser ut til å være i sikte.

14.10.04 08:35

Gary Bettmann, som representerer eierne i NHL, kom med en kunngjøring onsdag der han sa at eierne ikke vil vike fra sitt mål om økonomisk likhet for samtlige 30 lag i NHL.

«Spillerforeningen har gjentatte ganger sagt offentlig at de ikke har noen intensjon om å snakke med oss med mindre vi går vekk fra prinsippet om økonomisk likhet. Vi tror et sånt partnerskap er absolutt nødvendig for ishockeyens framtid. Et partnerskap vil sikre 30 sunne og konkurransedyktige lag med billettpriser til å leve med. Dette er et mål vi ikke vil vike fra», sa Bettman onsdag kveld.

Spillerforeningen mener alt er opp til Bettman og NHL-eierne.

- De sitter med nøkkelen til løsningen, sier spillerforeningens president, Trevor Linden.

Lockouten begynte 16. september. Stanley Cup-mestrene Tampa Bay Lightning var ett av lagene som skulle spilt sin første kamp onsdag kveld.

- I dag, da vi skulle feire begynnelsen på den nye sesongen, må vi isteden vente på at eierne kommer opp med et meningsfylt forslag, sier Linden.

Foreningen ønsker blant annet at det ikke skal være noe lønnstak i NHL.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.