Gå til sidens hovedinnhold

- Fortsetter de sånn, så har de ikke jobb

Verdensrekordholder Johan Remen Evensen mener juryen ødela underholdningsverdien i Vikersund.

VIKERSUND (Nettavisen): Det var mange som hadde ventet at verdensrekorden til Johan Remen Evensen på 246,5 meter skulle ryke under verdenscuprennene i Vikersund denne helgen.

Evensen var derimot selv tidlig ute og uttalte at han hadde liten tro på ny verdensrekord - noe han skulle få rett i.

Gregor Schlierenzauers hopp på 240 meter lørdag ble det lengste svevet publikum og TV-seerne ble vitne til denne helgen.

- Verdensrekorden står. Jeg hadde kanskje ikke lyst å legge en så stor demper på rennet her, men det skjedde det som jeg trodde, at det kom til å bli vanskelig å hoppe langt. Og så vet man i tillegg at det finnes en bakke nede i Slovenia som også har lyst på neste rekord over 250 meter, sier Evensen som hinter til at flere i juryen favoriserer Planica fremfor Vikersund.

- Jeg skal ikke uttale meg for hardt om hva jeg mener, men det ligger litt i kortene at de favoriserer Planica, det gjør det, sier Evensen til Nettavisen.

- Hva synes du om farten juryen setter denne helgen?

- De prøver å legge skyld på at det ikke skal være noe rekordjag og at det ikke skal gå an å hoppe over 250 meter, men alle vet at det er mulig. Hopperne vil det, seerne vil det og tilskuerne vil det. Jeg mener at de skyter seg selv i leggen med å sette lav fart. Da ødelegger de underholdningsverdien og ingen gidder å se på. Da er det heller ingen som gidder å betale for det, og da har ikke de to jobber lenger. Så jeg tror de må finne ut hva de holder på med, sier Evensen.

Rennsjef i Planica
Nettavisen vet at også flere i Vikersund mener teknisk delegert Gabrijel Gros fra Slovenia favoriserer bakken han til vanlig er rennsjef i (Planica), og at han dermed bevist har gitt hopperne lavere fart denne helgen.

Under gårsdagens pressekonferanse ble Gros konfrontert med ryktene om at han favoriserer sin hjemmearena. Til det svarte han følgende:

- TD i Planica har vært en nordmann de siste årene. Jeg har ikke hørt noe om at det er et problem. Saken er at jeg må ta hensyn til hoppernes sikkerhet. Schlierenzauer greide ikke å sette telemarksnedslag på 240 meter. Og lange hopp handler ikke bare om høy nok fart – det handler også om teknikk og oppdrift, sa Gros ifølge Aftenposten.

Landslagstrener Alexander Stöckl har også fått med seg ryktene.

- Det er et rykte at de favoriserer Planica. Jeg har kanskje vært inne på tanken, men ser man det store bildet og tenker på ansvaret de har for sikkerheten så ser man det annerledes, sier Stöckl til Nettavisen.

Inntil videre er det uansett Johan Remen Evensen som fortsatt er innehaver av verdensrekorden. Det synes han er stas.

- Det er selvfølgelig gøy å ha verdensrekorden, men jeg hadde samtidig ikke hengt med leppa om den hadde røket. Jeg unner Vikersund alt godt. Og det hadde vært gøy om en annen nordmann hadde tatt ny rekord, sånn at det hadde gått inn i historiebøkene. Mest sannsynlig så vil rekorden ryke neste år i Planica i en enda større bakke, sier Evensen.

Bakken i Planica skal nemlig utvides neste sesong, og det er ventet at bakken kan komme til å bli enda større enn dagens Vikersund-bakke.

Fornøyd FIS-sjef
Mens Johan Remen Evensen var skuffet over helgens renn i Vikersund, var renndirektør Walter Hofer svært godt fornøyd med arrangementet.

- Sportslig sett er vi veldig fornøyd med denne helgen, selv om jeg må innrømme at det var en litt moderat førsteomgang på lørdag. Men utøverne gjorde en fantastisk jobb, og det var en glimrende preparert bakke takket være arrangøren. Vi slet litt med forholdene søndag - med endringer i snøen og vinden, så det var ikke optimalt, men det kan ikke arrangøren gjøre noe med, sier Hofer til Nettavisen.

FIS-sjefen fikk kritikk fra blant annet Alexander Stöckl etter lørdagens renn, men mener det er pressen som har blåst det hele opp.

- Det var bare turbulent i pressen fordi det er bra for dere å skrive om. Vi er her for å arrangere et idrettsarrangement. Strategien til arrangøren var å fokusere på 250 meter, noe som ble litt feil, men de har allerede bedt meg om å komme hit på en inspeksjon senere og så vil vi planlegge neste renn her sammen, sier Hofer.

Og det var ikke bare Hofer som mente det hadde vært et flott helg. Også olympisk mester Simon Ammann sier til Nettavisen at han synes juryen gjorde en bra jobb.

- For min del så synes jeg at det har vært bra. Det har vært vanskelig for juryen å vite hvordan det ville bli med de nye dressene. Alle vil ha mer fart, men med tanke på de nye dressene så synes jeg det var greit som det ble. Jeg synes det har vært to gode konkurranser. Jeg vet at folk vil at vi skal lande der på 250 meter, men da trenger man perfekte forhold og et perfekt hopp, sier Ammann som ikke helt forstår kritikken mot juryen.

Neste helg skal hopperne igjen prøve seg i en skiflygingsbakke da bakken i Harrachov står for tur.

Vikersund må de derimot vente to år på, før de får prøve seg igjen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken