RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsetter gulljakten

Foto: Al Bello / Getty Images (2013 Getty Images)
Denne mannen har skrevet historie under svømme-VM i Barcelona.

Kineseren Sun Yang satser på nye historiske triumfer når han onsdag kaster seg i VM-bassenget i Barcelona på jakt etter 800-metergullet.

Han har allerede vunnet 400-meteren, og da han klarte det skrev han svømmehistorie, for da ble han den andre svømmeren i verden som har vunnet VM-gull på 400, 800 og 1500 meter fri.

Tidligere er det bare australieren Grant Hackett som har klart den bedriften.

Hackett vant sine tre gull på disse distansene i mesterskapet i 2005.

Foreløpig har ikke Sun Yang klarte å vinne tre gull i ett og samme mesterskap, for han vant gullene sine på de to lengste distansene i Shanghai for to år siden.

Men han gikk til topps og sikret gullet på 400 meter.

Det er også klart at han er favoritt til å ta seirene på de to andre distansene også i Barcelona-VM, og klarer han det vil prestasjonene hans bli enda større.

800-meterfinalen går onsdag, mens 1500-meteren kommer litt senere i mesterskapet.

Onsdag skal også det norske håpet Ingvild Snildal i aksjon i forsøket på 200 meter butterfly. Det er regnet som hennes svakeste distanse. Det vil være svært overraskende om hun skulle klare å ta seg videre til semifinalen.

Hun klarte en semifinaleplass på 100-meteren, men var sjanseløs da det ble svømt om finaleplasser. Den største sjansen hennes til å nå en VM-finale er på 50 meter butterfly senere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere